Warm afscheid van Faunabeheerder Simon de Man

Foto: Richard Heijnen

VELP/ROZENDAAL – Tijdens de jaarlijkse Heideschouw, georganiseerd door De Geërfden van Velp, was er ook aandacht voor het afscheid van Faunabeheerder Simon de Man van gemeente Rheden.

Het was even schikken voor De Man, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat, toen burgemeester Carol van Eert van de gelegenheid gebruik maakte om De Man even in het zonnetje te zetten voor zijn jaren van trouwe dienst en alle ogen plots op de Faunabeheerder waren gericht.

Er waren bedankjes van alle kanten, Geërfden van Velp Voorzitter Judit Wassing overhandigde Simon de Man een fles Geërfdenkruidenbitter en het allereerste Ossendaalse Oerbrood. Ook kreeg hij een zakmes met een handvat van gewei, dat waarschijnlijk in de toekomst nog vaak van pas zal komen voor een buitenmens als De Man.

Na twaalf jaar voor gemeente Rheden te hebben gewerkt als Faunabeheerder en Buitengewone Opsporingsambtenaar (BOA) op de Veluwe geeft Simon de Man het stokje over aan een jongere collega. Hij zal het natuurbeheer op de Veluwe gaan missen, wat hij echter minder zal missen, zo vertelde hij, is het werk als BOA. “Het klink raar, maar het is helemaal niet leuk om mensen een boete te geven. Dat denken mensen, en dat zeiden ze ook wel eens tegen mij ‘je zal wel staan te genieten nu’ terwijl ik een bon uitschreef. Dan zei ik maar ‘ja’ maar dat was echt niet zo. Mensen komen hier voor hun plezier en ze snappen best, als ik het uitleg, waarom die regels er zijn, waarom bijvoorbeeld een hond niet los mag lopen in bepaalde gebieden. En dan snappen ze een boete ineens wel beter.”

Wat de toekomst gaat brengen weet hij nog niet, eerst even genieten van de rust voordat hij ergens anders aan de slag gaat, maar dat hij gemist gaat worden op de Veluwe dat staat vast.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Afscheid Simon de Man

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen