LandGOEDfestival bij kasteel Rosendael

ROZENDAAL/VELP – Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseerde Cultuurbedrijf RIQQ voor de tweede keer De Kunsttuin, het LandGOEDfestival werd deze keer gehouden op Kasteel Rosendael. Het kan zondag 25 augustus ook nog bezocht worden.

Om 15.00 uur werd het LandGOEDfestival geopend door burgemeester Ester Weststeijn van Rozendaal nadat de stoet met vele figuranten en acteurs door het park richting vijver waren gelopen, waar de burgemeester per “Rubbervlot“ naar de overkant werd gevaren. Daar werd zij verwelkomd door vele kinderen en bezoekers.

Na het voorlezen van de procuratie werd het festival officieel geopend door de burgemeester. De bezoekers werden in drie groepen verdeeld om zo op verschillenden plaatsen de theatervoorstellingen in het park te gaan bewonderen.

Net als de zaterdag- kan men op de zondagmiddag op ontdekkingsreis rond het kasteel. Lokale artiesten, kunstenaars en muzikanten brengen het park met veel verbeelding tot leven.

Naast theater en dans, kunnen bezoekers zondag genieten van beeldende kunst, muziek en voordrachten. Er zijn ligstoelen en zitzakken, spelletjes en voor kinderen zijn er speciale kinderactiviteiten. Alle reden om langs te komen en hier van te genieten!

Voor wie in het park verder de ogen en oren goed de kost wil geven, is er het Raadsel van Rosendael, bedacht door Marc Pluim. In het park bevinden zich verborgen tekens, geheimzinnige symbolen en dolende sleutelbewaarders. Eén ding is zeker: wie de oplossing vindt, gaat als een rijker mens naar huis.

Het LandGOEDfestival is een reizend festival dat langs verschillende kastelen en buitenplaatsen in de regio trekt. Ook theater De Plaats speelt een speciale voorstelling op dit festival. Voor meer info & tickets, kijk op www.geldersarcadie.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden