Ik buurt mee!-lezing: De natuurvriendelijke tuin

Foto: Tuin van Sjef

VELP – In deze eerste ‘Ik Buurt Mee!’-lezing van het seizoen 2019/2020 op dinsdag 24 september geeft Marleen Malais een lezing over de natuurvriendelijke tuin.

Het belang van natuurvriendelijke tuinen

Tuinen en balkons zijn belangrijk voor de biodiversiteit in het stedelijk gebied. Hoe zorg je ervoor dat soorten zich prettig voelen in je tuin? Hoe breng je een evenwichtige samenleving van planten en dieren tot stand? Hoe krijg je een tuin vol leven, waar op elk moment van het jaar wat te beleven valt? In deze lezing krijg je informatie over het belang van natuurvriendelijke tuinen en krijg je tips over hoe je op je balkon of in je tuin de biodiversiteit kunt vergroten.

Deze lezing loopt vooruit op een actie waarbij de gemeente Rheden (in het kader van Operatie Steenbreek) en vrijwilligers van de Tuin van Sjef samenwerken om problemen met wateroverlast om te zetten naar kansen voor je tuin en op deze manier droge perioden makkelijker te kunnen overbruggen. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober kunt u zich in de tuin van Sjef (Boulevard 33a) tussen 14 uur en 17 uur laten informeren over groene daken en de mogelijkheden om het regenwater dat valt op uw dak te gebruiken om verdroging in de tuin tegen te gaan. U kunt gelijk de Tuin van Sjef gratis bezoeken en er worden rondleidingen gegeven.

Over Marleen Malais

Marleen Malais heeft tuin- en landschapsontwerp gestudeerd, geeft cursussen over het ontwerpen van natuurlijke tuinen en is als bestuurslid verbonden aan de Tuin van Sjef.

Praktische info over de lezing:

  • Datum: dinsdag 24 september 2019
  • Tijd: Van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Plaats: Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp
  • Toegangsprijs: €5 per persoon (exclusief consumpties). Houders van een Gelrepas hebben gratis toegang (graag vermelden bij de aanmelding)

Aanmelden voor de lezing is verplicht en kan op de website www.eenpassievoorboeken.nl/activiteiten of in de boekhandel. De bevestiging, die u ontvangt, geldt als toegangsbewijs voor de lezing. Betaling kan op de avond zelf.

Aanmelden voor het bezoek aan de tuin hoeft niet. Rondom de lezing is er voldoende tijd om nader met buurtgenoten kennis te maken.

Ik buurt mee!

Ik buurt mee! is een initiatief van de gemeente Rheden. Het is een werkwijze die staat voor het samen met bewoners en instanties (zoals Vivare, St. VIVA, Politie) werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden