Open Monumenten Dagen “Plekken van Plezier” gemeente Rheden/Rozendaal

Foto: gemeente Rheden/Rozendaal

GEMEENTE RHEDEN – Ieder jaar tijdens het tweede weekend van september (14 en 15 september) openen tijdens de Open Monumenten Dagen vele monumenten hun deuren voor het publiek. Ook dit jaar stellen meer dan 50 particuliere eigenaren en stichtingen in de dorpen van de gemeente Rheden en in de gemeente Rozendaal hun huis en /of tuin open.

Betrokkenheid

Een teken van grote betrokkenheid  bij erfgoed. Dit jaar is het thema “Plekken van plezier”: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor plezier en ontspanning?

Plekken van plezier

Soms is het meteen duidelijk dat een monument een plek van plezier was -of nog steeds is. Denk aan de muziektenten in de dorpen (nu met muzikale optredens!), een voormalig zwembad of een speeltuin. Maar er zijn genoeg andere plekken waar mensen plezier hebben gehad. Monumenten die niet direct opvallen, maar wel een verhaal  hebben over plezier en ontspanning. Naast openstellingen van monumenten zijn er ook optredens, lezingen, tentoonstellingen en rondleidingen rondom het thema “Plekken van plezier”.

Turnhal bij Avegoor, villa’s, tuinen en landgoederen

Diverse monumenten waren niet eerder open voor publiek. Mede dankzij de gemeente Rheden en Panorama Nederland (zie www.collegevanrijksadviseurs.nl/projecten) is dit jaar de Turnhal bij Avegoor van binnen te bekijken. Verder particuliere villa’s en tuinen, landgoederen, een sluis en nog veel meer.

Programma

Nieuwsgierig naar alle opengestelde monumenten, rondleidingen en optredens in Rheden en Rozendaal? Kijk naar het volledige programma op www.openmonumentendag/rheden  en www.openmonumentendag.rozendaal of kijk naar het programmaboekje: Programmaboekje-Plekken-van-Plezier.pdf. Foto’s van de Open Monumenten Dagen van de afgelopen jaren bekijken? https://rheden.nieuws.nl/dossier/open-monumentendag/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

'
article
147029
Plekken van plezier thema Open Monumentenweekend
GEMEENTE RHEDEN – Ieder jaar tijdens het tweede weekend van september (14 en 15 september)
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/147029/open-monumenten-dagen-plekken-van-plezier-gemeente-rheden-rozendaal/
2019-09-03T18:10:36+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/09/03180844/Open-Monumentendagen-2019-gemeente-RhedenRozendaal.jpg
erfgoed, gemeente Rheden, Muziektent, OMD 2019, Open Monumenten Dag, Open Monumenten Dagen, Open Monumentendag, Plekken van plezier, Programma OMD 2019, rheden.nieuws.nl, Rozendaal, Speeltuin, Zwembad
Gemeenteberichten, Nieuws