Dorpskerk Rheden is open tijdens de Open Monumenten Dagen

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – In het weekend van 14 en 15 september zijn weer de Open Monumenten Dagen! De Dorpskerk in Rheden is op zaterdag 14 september van 10:00 tot 16:00 geopend voor het publiek.

Kerken zijn ook zeker ‘Plekken van plezier’

Het thema van 2019 is ‘Plekken van plezier’, naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. Ook kerken zijn zulke plekken van plezier. Hier vieren mensen door de eeuwen heen hun hoogtepunten zoals doop, communie en bruiloften.

Dopen en Trouwen

Tijdens de openstelling op 14 september stelt de organisatie ‘Dopen en Trouwen’ centraal. Twee belangrijke en feestelijke momenten in een mensenleven waarin de kerk een rol speelt. Er zullen onder andere trouwjurken, doopjurken en trouw- en doopfotoreportages tentoongesteld worden.

Tijdens de openstelling zullen de beide Meere orgels regelmatig bespeeld worden. De Dorpskerk in Rheden is geopend op zaterdag 14 september vanaf 10.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.dorpskerkrheden.nl/.

Meer weten over de Open Monumenten Dagen in gemeente Rheden? Kijk dan op: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/147029/open-monumenten-dagen-plekken-van-plezier-gemeente-rheden-rozendaal/. Foto’s van de Open Monumenten Dagen van de afgelopen jaren bekijken? https://rheden.nieuws.nl/dossier/open-monumentendag/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden