Open Monumenten Dagen 2019, de Dierense sluis doet mee!

Foto: Dierense Sluis

DIEREN – Op de Open Monumenten Dagen van 2019 is er ook aandacht voor een mogelijk toekomstig monument, de sluis in Dieren. Het water op en rond de Veluwe is bijzonder en de sluis is dat zeker.

150 jaar geleden werd de eerste Dierense sluis en daarmee het Apeldoorns Kanaal geopend. Iedereen kent hem, maar komt u vooral zelf kijken. Er wordt voorlichting gegeven op het sluisterrein op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur.

Er zal, voor het eerst sinds jaren, weer een boot in de sluis liggen en er zijn demonstraties van duikverenigingen en van Scouting Dieren met vletten. Ook het publiek kan het water op. Er is een tent op het sluisterrein aanwezig waar een drankje en een hapje verkrijgbaar zijn.

Doel is het prachtige sluisterrein onder de aandacht te brengen en te pleiten voor (beter) behoud van de sluis die een centrale rol zou moeten vervullen in het watertoerisme op en rond de Veluwe.

Meer weten over de Open Monumenten Dagen in gemeente Rheden? Kijk dan op: https://rheden.nieuws.nl/nieuws/147029/open-monumenten-dagen-plekken-van-plezier-gemeente-rheden-rozendaal/. Foto’s van de Open Monumenten Dagen van de afgelopen jaren bekijken? https://rheden.nieuws.nl/dossier/open-monumentendag/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen