Fietsdagen voor senioren in Velp en Dieren

Foto: Fietsersbond

VELP/DIEREN – Nederland is het land van de fietsers: we fietsen vanaf ons 4de of 5de levensjaar tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar blijkt ook bij te dragen aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid.

Maar bovenal is fietsen een feest … en dat moet het ook blijven.

Daarom heeft de Fietsersbond, in samenwerking met de gemeente Rheden en de ouderenbond Cosbo de afgelopen jaren fietsdagen georganiseerd voor senioren die telkens als een groot succes ervaren werden. Ook dit jaar organiseren ze twee dagen waarbij alle senioren in de gemeente Rheden welkom zijn.

Dat is op 25 september in Velp (start en eindpunt de Grote Kerk, Kerkstraat 25), waarbij de deelnemers een fietstocht maken en met het pontje over de IJssel gaan (lunch in Giesbeek).

De tweede dag is op 3 oktober in Dieren (start en eindpunt De Ontmoetingskerk, Admiraal Helfrichlaan 54), waarbij de deelnemers middels een mooie tocht in Spankeren de lunch nuttigen.

Beide dagen starten ze om 9.30 uur en duurt het tot 15.30 uur.  De kosten bedragen €5,–, dat is inclusief koffie/thee en de lunch. (graag ter plekke contant betalen)

Bij deze training staat alles in het teken van het fietsplezier

De deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar het startpunt; er is een fietsparcours, fietsafstelling, fietskeuring, er wordt info gegeven over verkeersregels en ze geven u de gelegenheid om vragen te stellen aan gemeente ambtenaren over de lokale verkeerssituatie. De gehele dag is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en de fietsdocenten zijn er om alle mogelijke vragen over de fiets, de fietser en het fietsen te beantwoorden. De bedoeling van deze dag is om samen met leeftijdgenoten te genieten van de mogelijkheden die de fiets/e-bike biedt.

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden op: https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar [email protected] (vermeld dan naam, adres, telefoonnummer, leeftijd).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden