Zou het dan geen idee zijn, gemeente Rheden, om hier iets aan te gaan doen?

Foto: gemeente Rheden

INGEZONDEN BRIEF- Van de week is bekend geworden dat de huidige plannen voor de nieuwbouw aan de Imboslaan in Dieren niet doorgaan. Er is niet genoeg draagvlak voor.

Wellicht is één van de oorzaken hiervoor dat het gaat om een mooi stukje bos, waar niemand zit te wachten op veel en dure bebouwing. Kijk nou eens waar er wél behoefte aan is in Dieren.

Er zijn steeds meer alleenwonenden die geen huis kunnen kopen. In de huursector is het vrijwel onmogelijk om een leuke, niet al te grote maar ook niet piepkleine woning te krijgen in het sociale segment. Senioren kunnen het al helemaal vergeten.

Hele volkstammen wonen in een te grote woning, terwijl ze dat helemaal niet willen. Zelfs met een zeer behoorlijke wachttijd, denk rond de 15 jaar, lukt het niet om op een leuke plek een woning met 1 of 2 slaapkamers te vinden.

Zou het dan geen idee zijn, gemeente Rheden, om hier iets aan te gaan doen?

Ik weet het, het levert te weinig geld op en het is te duur en het is….. redenen genoeg, maar waarom niet een keertje gek doen? Denk eens out of the box, durf het aan en ga hier een mooie plek creëren met gasloze, energiezuinige, duurzame woningen voor kleine huishoudens.

Voor mijn part mix je sociale huur met het wat hogere segment. Maak een aantal gezamenlijke voorzieningen, zoals een communitycenter, een wasserette, laadpalen voor de gemeenschappelijke auto’s en een buurtmoestuin. En natuurlijk worden de wandelpaden grotendeels behouden zodat je heerlijk door het bewoonde bos kunt wandelen. Rheden loopt graag voorop in veel zaken, laat nu zien dat ook dít mogelijk is.

Jaja, zelfs ík snap dat het betaalbaar moet zijn, en dat de bezuinigingen zwaar op de begroting drukken, maar waar een wil is, is een weg. Vivare heeft toch ook een sociale functie?

Doe eens gek en maak iets moois van het voormalige schoolterrein. Het ligt al lang genoeg braak. Daar zullen veel Dierenaren u dankbaar voor zijn.

Ingezonden door: Sandra van den Hoek

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden