De Veluwezoomloop een historische uitdaging in de bossen van Nationaal Park ‘De Veluwezoom’

Foto: AV Gelre Dieren

VELUWEZOOM – De vakanties zijn voorbij en prachtige najaarshardloopwedstrijden liggen in het verschiet. Zondag 13 oktober is één van de mooiste hardloopwedstrijden van de regio; “De Veluwezoomloop”, georganiseerd door AV Gelre uit Dieren. Een hardloopwedstrijd met Koninklijke geschiedenis!

Deze editie van de Veluwezoomloop gaat onder andere over de Carolinaberg en de Willemsberg. Beide heuvels zijn vernoemd naar de kinderen van stadhouder Willem IV en Anna van Hannover. Tussen deze heuvels loopt de Koningsweg, die de heuvels verbindt. Nu vormt dit prachtige natuurgebied geen ruimte meer voor de jacht, maar is het ‘t decor voor een sportieve hardloopuitdaging.

De Veluwezoomloop is er voor het hele gezin!

Voordat de volwassenen starten, kunnen de kinderen deelnemen aan de kidsrun. Zij kunnen kiezen uit twee afstanden, 1,25 en 2,5 kilometer, beide routes gaan door De Spelerij. Iedere deelnemer aan de kidsrun krijgt een moderne Koninklijke onderscheiding om in de historische sferen te blijven. De volwassen hardlopers kunnen zich inschrijven voor 7,5, 15 of 21,1 kilometer. De kidsrun begint om 10.00 uur en de volwassenen starten vanaf 10.30 uur.

Alle informatie en de link om je nu al in te schrijven vind je op de site van AV Gelre: www.veluwezoomloop.nl. Of stuur een mail naar [email protected]

Tot zondag 13 oktober!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden