15 jarige Valentijn Jeukendrup uit Velp winnaar Prinses Christina Concours 2024

14 mei , 20:25 Nieuws
valentijn jeukendrup foto majankafotografie
VELP – De jonge cellist Valentijn Jeukendrup (15) uit Velp heeft de Eerste Prijs gewonnen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours.
Na regionale voorrondes met bijna 300 deelnemers en een landelijke halve finale gaven zes jonge klassieke toptalenten een finaleoptreden voor een vakjury en publiek in Den Haag. De finalisten ontvingen hun prijzen uit handen van H.K.H. Prinses Margriet, lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours.
Valentijn studeert aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht bij Matthias Naegele. Ook neemt hij regelmatig deel aan internationale masterclasses.
In de finale speelde Valentijn werken van Shostakovich, Tchaikovsky en Popper. Met zijn optreden won hij de Klassiek op het Amstelveld Prijs, de Muziekhavenprijs, de MBT Prijs Klassiek t.w.v. 1000 euro en de Laureatenjury Prijs.
Op 22 mei 2024 is Valentijn in de regio te beluisteren tijdens een lunchconcert in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/programma/6910/prijswinnaar-prinses-christina-concours-regio-oost/gratis-lunchconcert
Volledige uitslag Nationale Finale Klassiek Concours 2024:
1e prijs: Valentijn Jeukendrup (cello), Velp – Cat. 1b
1e prijs: Liam Nassereddine (piano), Hamont (BE) – Cat. 1b
2e prijs: Duo Tiaire (harp en cello), Den Haag – Cat. 2c
Claire Schuurmans en Tiago Luís Henriques
2e prijs: Aaike Nortier (zang), Emmeloord – Cat. 2c
3e prijs: Esra Jonckman (blokfluit), Vlissingen – Cat. 1b
3e prijs: Eline van Dijk (viool), Bilthoven – Cat. 1b
De Publieksprijs ging naar pianist Liam Nassereddine.
Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina , volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief . Adverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.