Japanse pianiste in Velpse Oude Jan

Foto: Yukiko Hasegaw

VELP – Op zondag 17 november om 15.30 uur klinken sprankelende pianoklanken in het Romaanse kerkje De Oude Jan in Velp als de Japanse pianiste Yukiko Hasegawa op de nieuwe vleugel een programma met romantische composities speelt.

Yukiko Hasegawa kreeg als vierjarig meisje haar eerste pianolessen in Japan. Ze rondde haar pianostudie in Tokio af met een Masterdiploma en vertrok aansluitend in 2005  naar Nederland. Ze had in Tokio namelijk de Nederlandse pianist Willem Brons ontmoet en bij hem wilde ze verder studeren. In 2011 behaalde ze aan het Amsterdams Conservatorium het Masterdiploma voor piano. Willem Brons beschreef haar toen als: ‘Een verfijnd, sensitief en muzikaal pianist, met een opmerkelijk inzicht in de verschillende stijlen.’

De afgelopen jaren volgde Yukiko Hasegawa diverse masterclasses bij o.a. Igor Roma, Enrico Pace, Jan Wijn en Jan Boguslaw Strobel. Na vervolgopleidingen mag ze zich in Japan en Nederland ‘Master of Music’ noemen, waardoor ze officiële lesbevoegdheden heeft in beide landen. Inmiddels heeft ze in Den Haag haar eigen lespraktijk. .

Yukiko Hasegawa treedt geregeld op met diverse kamermuziekensembles in Nederland, Duitsland en Japan. En met pianoduo partner Tobias Borsboom won ze de “Meesters van Shizuoka” prijs.

Zoals Yukiko Hasegawa eerder werd omschreven als een ‘verfijnd en sensitief’ pianiste, zo kunnen ook de composities worden omschreven die zij in Velp gaat spelen, namelijk een sonate van Beethoven, preludes van Debussy en Franck en de Kreisleriana van Schumann.

Concertinformatie

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 12, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 5. Kinderen gratis. Kaartverkoop vanaf 15.00 uur ter plaatse of voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6, Velp (plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd).

Kijk voor nog meer informatie ook op: www.vriendenvandeoudejan.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0