Basisschool Rheder Enk mag zich 3 jaar een Gezonde School noemen

Foto: Gezonde School

RHEDEN – Basisschool de Rheder Enk heeft dit jaar het vignet Sport & Bewegen behaald waardoor ze zich drie jaar lang een Gezonde School mogen noemen. Woensdagochtend 13 november zal voormalig Wereldkampioen judo (junioren) Marvin de la Croes het predicaat Gezonde School overhandigen aan directeur Jack Palm.

Vignet Sport & Bewegen

Dit thema gaat het om stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Enerzijds gaat het bij dit thema om planmatig bewegingsonderwijs, waarbij leerlingen goed leren bewegen. Hierbij mag extra aandacht voor inactieve of motorisch zwakke leerlingen niet ontbreken. Anderzijds besteedt een sportieve school aandacht aan een structureel aanbod van meer bewegen waar ook doelen als samenwerken, presteren, gezamenlijkheid, persoonlijke ontwikkeling en dergelijke centraal kunnen staan. In de afgelopen periode is er met succes gewerkt aan realiseren van een vakdocent gymnastiek voor alle groepen. Ook is er een naschools sportprogramma ontwikkelt die na schooltijd kan worden uitgevoerd.

Actieve werkgroep

Om tot dit succes te komen is er een actieve werkgroep samengesteld. Onderdeel van deze werkgroep zijn: de medezeggenschapsraad, drie docenten, ouders en ondersteuning van Sportbedrijf Rheden. Ook is Gezondheidscentrum De Cirkel betrokken bij de Gezonde School middels het project B-fit. Tijdens dit proces is de samenwerking gezocht met de BSO Puck en Co. Op deze manier wordt er schoolbreed gewerkt aan het vignet Sport & Bewegen. 

Uitreiking vignet

Woensdag 13 november zal voormalig Wereldkampioen judo (junioren) Marvin de la Croes het predicaat Gezonde School uitreiken aan directeur Jack Palm. Hierna zal De La Croes judoclinics verzorgen aan verschillende klassen van de Rheder Enk. Een sportieve ochtend om het succes de vieren.

Gestart met het vignet voeding

Vorige week heeft de werkgroep een aftrap verzorgd om het vignet voeding onder de aandacht te brengen In samenwerking met Stichting Gym en Turnen is er voor de groepen 1 & 2 een bewegingsles georganiseerd. Deze les stond volledig in het teken van voeding. Aansluitend was er een voorlichting voor ouders/verzorgers, een super originele start van het thema voeding.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden