Bram uit Velp liep het veld op met de OranjeLeeuwinnen

Foto: Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB

ARNHEM/VELP – Dinsdagavond mochten voor het eerst in de geschiedenis 23 jonge G-voetballers aan de hand van de OranjeLeeuwinnen mee het veld op om samen de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Slovenië te openen.

De kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking zongen met de Leeuwinnen het Wilhelmus in een bomvol GelreDome in Arnhem.

Bram van den Oever van 11 jaar uit Velp (GLD), G-voetballer bij Emplina Den Bosch, was één van de gelukkigen. Spannend, maar een ervaring om nooit te vergeten! Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB maken zich op deze manier samen sterk om meer aandacht te vragen voor het G-voetbal.

Emplina is trots op hun ING-Oranjevriendje

Emplina Den Bosch is ontzettend trots dat Bram onderdeel van de officiële players-escort was bij de OranjeLeeuwinnen. De hele club heeft met trots naar hem gekeken toen hij het veld op kwam. Bram heeft het Noonansyndroom en is volledig doof geboren. Door een implantaat in zijn hoofd (CI) is hij in staat om goed met iedereen te communiceren. Hij voetbalt elke week met veel plezier in het G-team. Hij houdt van voetbal en het maakt hem heel gelukkig! Emplina is één van de 300 voetbalclubs in Nederland die G-voetbal aanbiedt.

Meer aandacht voor G-voetbal

In Nederland zijn zo’n 5.000 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking actief bij ongeveer 300 voetbalclubs. Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB helpen voetbalclubs in Nederland met het starten én stimuleren van G-voetbal. Om aandacht te vragen voor G-voetbal liepen dinsdagavond 23 ING Oranjevriendjes aan de hand van de speelsters het veld op om samen met de OranjeLeeuwinnen de wedstrijd te openen. Dit leverde een unieke ervaring op voor de kinderen. Daarnaast hebben de afgelopen weken ook ruim 30 amateurclubs gehoor gegeven aan de oproep om bij de wedstrijd van hun eerste elftal de spelers samen met lokale G-voetballers het veld te laten betreden. Emplina Den Bosch heeft ook gehoor gegeven aan deze oproep. Met deze activiteiten zetten de drie partijen zich in om in elke Nederlandse gemeente voetbalaanbod te realiseren voor voetballers met een beperking.

In elke gemeente plek voor G-voetballers

Het Fonds Gehandicaptensport, ING en de KNVB hebben een gezamenlijke ambitie: In elke Nederlandse gemeente minimaal één club met G-voetbal. Het opleiden van trainers en het verstrekken van subsidies, helpt de clubs om te starten met G-voetbal of om het verder te professionaliseren. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport; “Inmiddels hebben we samen met ING en de KNVB 65 clubs geholpen om een team op te richten voor G-voetballers. Zo wordt er aangepast vervoer mogelijk gemaakt, krijgen G-teams trainingsmateriaal, worden er bij clubs kennismakingsevenementen G-voetbal georganiseerd en neemt het kader van verenigingen deel aan de cursus G-voetbaltrainer van de KNVB. Het is geweldig dat ING en de KNVB zich samen met ons inzetten om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient”.

Ga naar ing.nl/voetbal en knvb.nl/gvoetbal voor meer G-voetbal verhalen en het aanbod van clubs met G-voetbal bij jou in de buurt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen