Schaakvereniging presenteert ‘Schaakstukken uit Velp’

VELP – Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 22 november presenteerde de Velpse Schaakvereniging het jubileumboek ‘Schaakstukken uit Velp’. Het boek is geschreven ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van de vereniging.

18 leden schrijven mee!

Aan de inhoud is meegeschreven door 18 leden, onder redactie van Hans van Capelleveen en Eric de Winter. Het boek gaat niet alleen in op de geschiedenis maar bevat ook veel actueel materiaal. Alles is voorzien van oud en nieuw beeldmateriaal, en ook zijn veel anekdotes toegevoegd.

85 jaar De Velpse Schaakvereniging

Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden en de voorzitter van de Oostelijke Schaakbond, Dirk Hoogland, gingen in hun toespraken in op de betekenis van de schaaksport zelf, en natuurlijk ook op de plaats van de Velpse Schaakvereniging in het bijzonder. Een bijzonder moment was de uitreiking van de erespeld van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond aan vader Ben en zoon Eric de Winter voor hun 50-jarig lidmaatschap. Ben werd voor het eerst lid in 1947 en Eric in 1969. Het is waarschijnlijk een unicum dat een vader en zoon hiervoor tegelijkertijd werden gehuldigd. Even later werd co-auteur Hans van Capelleveen door de vereniging benoemd tot lid van verdienste.

Competitie

De mix van jonge en ervaren spelers doet het bijzonder goed. Jeugdschakers zijn elke vrijdagmiddag al vanaf 15:30 uur actief, de volwassenen sluiten ’s avonds om 20:00 uur aan. Maar ook ’s avonds speelt een aantal jeugdleden mee in de interne competitie. Nieuwe leden, jeugd en volwassenen, blijven altijd welkom en kunnen op elk moment instromen. Inlichtingen bij [email protected], jeugd bij [email protected].

Felicitaties

De schaakclub werd niet alleen lokaal geëerd, maar ook door de landelijke schaakbond.  KNSB-voorzitter Marleen van Amerongen schreef het voorwoord. De Nederlandse schaakwereld werd kort geleden opgeschrikt door het feit dat zij ernstig ziek is. Alle aanwezigen tekenden de kaart met beterschapswensen en een hartelijke groet. Ook de voorzitter van de wereldschaakbond FIDE liet zich naar de vereniging niet onbetuigd, hij stuurde een brief met felicitaties.

In de zaal van Ontmoetingscentrum De Paperclip, de thuisbasis van de Velpse Schaakvereniging, waren ook talloze voorwerpen uit de lange geschiedenis uitgestald.

Het boek kan voor € 15 worden besteld via [email protected].

Succesvolle start in de competitie

Intussen spelen twee teams van de vereniging een hoofdrol in de regionale competitie. Het eerste team is versterkt met enkele leden die vroeger ook al voor de Velpse club uitkwamen en staat op kop na twee klinkende overwinningen. Mede door de komst van nieuwe leden is ook het tweede team behoorlijk versterkt. Dit team streeft naar promotie en ligt na twee daverende overwinningen uitstekend op koers.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden