Ook in Spankeren is Sinterklaas aangekomen

SPANKEREN – Op zondag 1 december kwam de Sint met zijn gevolg aan bij de fietsbrug aan de Dorpsweg in Spankeren, waar hij werd opgewacht door vele kinderen met hun ouders of opa’s, oma’s.

De Sint was hier een week later aangekomen, door alle vernieuwingen bij Traverse Dieren en de bouw van de tunnel was de Weg-wijs Piet de weg kwijt geraakt. De bospatrouille schoot gelukkig te hulp en voer de Sint en pieten over het Apeldoorns kanaal naar de fietsbrug.

Alleen bij de nieuwe (lage) brug aan de Spankerenseweg-Kanaaldijk had de Sint niet ver genoeg gebukt en was hierbij zijn mijter verloren. Deze werd gelukkig later, toen de Sint al aan wal was, door een zwarte piet teruggebracht die de mijter uit het water had gevist. Zo kon de Sint toch netjes aangekleed de wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden hartelijk begroeten.

Marc Budel was blij met de komst van de Sint en zijn pieten,en ik niet alleen, met mij vele kinderen die hier de kou en mist hebben getrotseerd om u te verwelkomen. We bedanken natuurlijk de bospatrouille die u zo netjes hier heeft gebracht op deze wel bijzondere manier, nu eens over water”, grapte hij.

Onder de muzikale klanken van Wilhelmina uit Spankeren schudde Sinterklaas diverse handen en deelde de pieten pepernoten uit alvorens de stoet ging vertrekken naar het Dorpshuis aan de Loohof 65. Hier begon om 14.30 uur een groot Sinterklaasfeest voor alle kinderen die in Spankeren wonen of verbonden zijn met het dorp. De toegang was gratis en er was voor elk kind een leuke surprise.

Het Sinterklaasfeest werd georganiseerd door de vrijwilligers van Stichting Dorpshuis Spankeren. Voor meer informatie kijk op : www.dorpshuis-spankeren.nl

Dossier: Sinterklaas
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden