Kerstconcert “A star, a song, a sign” van Koorschool Katalin Szabó

Foto: Koorschool Katalin Szabó

VELP – De leerlingen van Koorschool Katalin Szabó geven op zaterdag 14 december om 19.30 uur het Kerstconcert in de Oude Jan, Kerkstraat 56, te Velp. De entree voor dit concert bedraagt €10,- voor volwassenen en  €5,- voor kinderen tot 16 jaar.

Drie koren van de Koorschool, het Kinderkoor, het Jeugdkoor en het Vrouwen Vocaal Ensemble, zullen een gevarieerd programma brengen.

Bij dit Kerstconcert  zingt het Kinderkoor natuurlijk kerstliederen als “A star, a song, a sign”  en “A holiday wish”,  maar ook composities over de winter als  “Walking in the air” uit de Britse kinderfilm “The Snowman”  en bekende stukken uit het lichte repertoire zoals “The Banana boat song”.

Het Jeugdkoor heeft op het programma staan “Angels’ Carol” van de bekende componist John Rutter, de canon “Gloria” en het Israëlische “Hashivenu”. Voorts zingt het een prachtig stuk van de componist Parry  “Grant us peace”  en van R. Sherman “Hushabye mountain”. Vrolijke Kerstnoten vormen “She sings”  van Bernon en “Mitä se on Rock & Roll”  van de Finse componist Helasvuo.

Vervolgens is het de beurt aan de dames van het Vrouwen Vocaal Ensemble. Hun repertoire bestaat uit een aantal mooie en indrukwekkende liederen als “Days of beauty” en “Ave generosa” van de Noorse componist Ola Gjeilo, “Ave Maria” van Franz  Biebl, Benjamin Britten’s  “Sweet was the song” en “The snow” van  Elgar (begeleid door 2 violen).

Kinderkoor, Jeugdkoor en Vrouwen Vocaal Ensemble zullen samen het concert afsluiten met “O, Holy night”.

U bent van harte welkom op dit Kerstconcert om u mee te laten slepen door de klanken van de muziek en samen met de zangers hun muzikale wereld te beleven.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden