Nieuwe Ambt & Heerlijkheid van Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal nu verkrijgbaar

Foto: Oudheidkundige Kring Rheden/Rozendaal

GEMEENTE RHEDEN Vanaf vrijdag 6 december 2019 is no. 205 van Ambt & Heerlijkheid, het kwartaalblad van De Oudheidkundige Kring van Rheden/Rozendaal weer verkrijgbaar.

Er is weer veel te lezen tijdens de feestdagen, in dit nummer vindt u onder andere:

  • ‘Bricorna’, is een baksteen die niet zo buitenlands is als de naam klinkt. In 1863 begon wijnhandelaar F.H.G. van de Loo uit Dieren een steenfabriek in de Havikerwaard. Lees het hele verhaal!
  • Over stalhouderij Wijlhuizen in Velp en over Gert Kraay die bij zijn schoonvader kwam werken en later de stalhouderij van de erven Wijlhuizen kocht.
  • De dominee-dichter Peter Augustus de Génestet ligt begraven ligt op het kerkhof van Rozendaal . Over zijn tragische leven leest u hier.
  • De banketbakkerij van Jan Willem Bosman in Dieren; wie gingen hem voor, wie volgden hem op?
  • Het nog bestaande café: ‘de Sok’ in Velp dat al in 1891 de eerste drankvergunning kreeg!
  • En wist u dat Karel Petrus Cornelis de Bazel ook arbeiderswoningen in Dieren heeft ontworpen?
  • Bovendien: het verhaal van de stroper van de Schutsheide in het Soerense Schaddeveld en nog meer.

Het kwartaalblad van de Oudheidkundige Kring Rheden/Rozendaal is voor maar à  €4,75 te krijgen bij: Jansen & De Feijter in Velp , Boekhandel Dieren en The Read Shop in Velp en Rheden en in Kapsalon De Oude Post in De Steeg en Bakkerij Samberg in Ellecom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen