Verdachten plofkraak Paul van Zeeland niet aangetroffen, politie zoekt getuigen

VELP – Afgelopen nacht hebben inbrekers een plofkraak gepleegd op juwelier Paul van Zeeland aan de Arnhemsestraatweg te Velp. Om iets voor half vier in de nacht van zondag 29 op maandag 30 december werden diverse mensen in de omgeving wakker van een enorme knal.

Deze bleek te komen van een explosief dat gebruikt werd om het rolluik en het raam te ontzetten. Hierna konden de inbrekers in de winkel binnendringen. De politie heeft verder niets bekend gemaakt maar doet verder onderzoek.

Hierop startte de politie om 3.32 uur een Burgernetactie, Zij verzochten hiermee inwoners uit de omgeving uit te kijken naar drie verdachten. De inbraak zou kort voor de Burgernetactie – omstreeks 3.21 uur – hebben plaatsgevonden. Getuigen zagen drie personen te voet over het Zaalbospad/de Zaalboslaan richting Larensteinselaan vluchten. Daar verloren getuigen de verdachten uit het oog. De politie begon vervolgens aan een zoektocht met onder andere een helikopter, maar trof de verdachten niet aan.

Getuigenoproep

Bent u getuige van deze plofkraak? Beschikt u over (camera-)beelden en hebt u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met onze collega’s op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Signalementen

  • 3 Personen
  • 2 Gekleed in zwarte jas
  • 1 Persoon droeg een grijs vest
  • 2 Personen hadden een tas bij zich

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden