Verkeersregelaars Rheden op eigen benen in Stichting Verkeersregelaars Rheden

Foto: Agnes Rijnbende

RHEDEN – Een enthousiast team van ongeveer 30 Verkeersregelaars is sinds 1 januari 2020 ondergebracht in een separate stichting: “Stichting Verkeersregelaars Rheden”.

Op eigen benen staan

Aanleiding voor het “op eigen benen gaan staan” is een besluit welke recentelijk door de leden van de Oranjevereniging “Rheden voor Oranje” is genomen. De Verkeersregelaars waren eerder een onderdeel van de Oranjevereniging, maar omdat de Oranjevereniging voor de organisatie van haar evenementen al enige tijd met een tekort aan vrijwilligers kampt, en ze in 2019 een rustpauze heeft ingelast, is er een werkgroep opgericht die als opdracht mee kreeg te bezien hoe Rheden voor Oranje vanaf 2020 op een goede manier en “future-proof” verder kan. Tijdens een ingelaste ledenvergadering (oktober 2019) heeft deze werkgroep een aantal aanbevelingen gedaan. Een van die aanbevelingen aan RvO was zich te richten op de kerntaken van een Oranjevereniging en de andere taken, waaronder het regelen van het verkeer, af te stoten. Deze aanbevelingen zijn unaniem door de leden van de Oranjevereniging overgenomen.

Professioneel, veilig en in samenwerking met alle organisaties

Verkeersregelaars Rheden (VR) wil zich met deze verzelfstandiging nog professioneler in de markt zetten. Zo heeft VR een eigen opleiding voor haar verkeersregelaars, waarbij het examen van de overheid slechts een onderdeel is. Voor een ieders veiligheid, zowel voor de regelaar als voor de weggebruikers, vindt de stichting het niet meer dan normaal dat je een regelaar niet zonder praktijkervaring op straat neerzet. Ook biedt VR mogelijkheden om de gehele coördinatie voor uw evenement te verzorgen, zoals het maken van verkeersplannen, opstellen van post- en taakinstructies, het verzorgen van briefings, het activeren en de-activeren van bebording en afzetmateriaal en afstemming met Gemeente, Politie en Handhaving. Verkeersregelaars Rheden zal op deze manier de zorg leveren die nodig is om tal van evenementen van lokale vereniging tot uitvoering te kunnen brengen.

Toch is de organisatie gewoon een ‘stichting zonder winstoogmerk’.

De verkeersregelaars zijn allen vrijwilligers en helpen belangeloos mee opdat tal van lokale verenigingen en organisaties hún evenementen kunnen organiseren die het zo leuk maken in ons dorp. Bij bijna 70% van alle inzetten van Verkeersregelaars Rheden wordt er helemaal niets berekend, omdat het budget er bij die lokale verenigingen ook niet is. Desalniettemin heeft de stichting zelf wél kosten, waarbij de kosten voor verzekeringen de grootste post vormen. Gelukkig is met Rheden voor Oranje afgesproken dat de nieuwe stichting een startkapitaal mee krijgt waarmee het kosteloos aanbieden van de diensten aan lokale verenigingen voor de eerste jaren gedekt is. Stichting Verkeersregelaars Rheden is echter op zoek naar sponsoren die willen bijdragen in de kosten opdat de verkeersregelaars ook in de toekomst hun diensten kosteloos kunnen blijven leveren aan de verenigingen die zich ook belangeloos inzetten voor dorp.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.verkeersregelaarsrheden.nl/ of neem contact op via: [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden