Vrijwilligers gevraagd voor het overzetten van padden in gemeente Rheden

Foto:

ELLECOM/DE STEEG/DIEREN – Ook in 2020 gaat de Paddenwerkgroep Rheden op twee plaatsen padden overzetten. In de afgelopen jaren hebben we vele duizenden padden in onze gemeente een veilige overtocht kunnen bieden. Onderzoek wijst uit dat zonder deze hulp zo’n 30 tot 40% van de padden en kikkers door auto’s en (brom-)fietsers worden overreden.

Paddenscherm plaatsen

Op zaterdag 22 februari worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de Middachterallee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst om de padden op te vangen. Leden van paddenwerkgroep Rheden starten om 09.00 uur op de Middachterallee (Ellecoms kant) en verwachten om 14.00 klaar te zijn. Voor koffie en thee en een goede lunch wordt gezorgd. U kunt helpen bij het plaatsen op 22 februari en/of het opruimen van het scherm op 4 of 18 april. De plaatsing en het weghalen van het scherm aan de Harderwijkerweg wordt om veiligheidsredenen door de Gemeente Rheden verzorgd.

Padden overzetten

Tussen 22 februari en medio april zetten vrijwilligers tweemaal per etmaal de padden aan de overkant van de weg. In de avonduren vanaf 21.00 doen ze dat bij voorkeur met twee personen. De volgende ochtend wordt er opnieuw gecontroleerd of er later in de nacht nog padden in de emmers terecht zijn gekomen. Vooral de ochtenden in het weekend zijn zeer populair bij ouders met jonge kinderen.

Informatieavond

Vorig jaar waren er ongeveer 40 vrijwilligers actief, maar door natuurlijk verloop zijn elk jaar nieuwe vrijwilligers welkom. Kom woensdag 5 februari (aanvang 20:00, zaal open 19:45) naar de informatieavond van de paddenwerkgroep in de Oase (Ericaplein 1) in Dieren. Ze informeren u over het hoe en waarom aan de hand van de successen van de afgelopen jaren. Maar er is ook voldoende tijd voor uw vragen.

Mocht u die dag niet komen en wel interesse  hebben, neem bijvoorkeur contact op per mail [email protected] of met Marko Sinke (06-20828807)

Heel informatief is ook de website: http://paddenrheden.simplesite.com/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden