Volop Lente en Zomer bij Rhedelijk Cultureel

Foto: Rhedelijk Cultureel

Rhedelijk Cultureel laat weer nadrukkelijk van zich horen de komende maanden. Samen met verschillende partners maakt zij een bijzondere zomerproductie en meerdere voorstellingen. Ook start zij een samenwerking met het Rhedens Jeugd Orkest. Daarmee werkt de stichting al langzaam naar de zonnige maanden van 2020!

Sinds augustus heeft Rhedelijk Cultureel twee locaties.

Zowel in Rheden als in Dieren worden tegenwoordig muziek- en theaterlessen gegeven. “In Dieren hadden we geen flitsende start, maar dat hadden we ook niet verwacht. We hadden wel een goede start. Onder andere ook met het Anton Pieck Festival. We hebben nu zo’n 25 deelnemers die enthousiast zijn begonnen en zich meteen fantastisch hebben ontwikkeld”, zegt Jowin Heemskerk.

Voor de komende periode start Rhedelijk Cultureel meerdere nieuwe projecten. In Rheden worden de musicals ‘Ronja de roversdochter’ en ‘Sneeuwwitje’ (naar werk van Jules Deelder) gemaakt. Ook kan de jeugd vanuit de voorstelling ‘Sneeuwwitje’ aansluiten bij de grote zomerproductie ‘Carmen’.

In Dieren worden ‘Sprookjesbos 2020’ en de musical ‘Annie’ gemaakt.

Naast de theaterproducties start Rhedelijk Cultureel vanaf maart 2020 een jeugdorkest. Samen met het Rhedens Fanfare Corps wordt een nieuw orkest gevormd voor jeugd tussen de 8 en 16 jaar. Repetities zijn op maandagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Iedereen die noten kan lezen kan meedoen! Een proefles is natuurlijk mogelijk. Die kan via de website van Rhedelijk Cultureel worden besteld.

Carmen

Voor Carmen zijn de eerste auditierondes achter de rug! De laatste auditieronde is op dinsdag 4 februari van 19.15 uur tot 21.45 uur. Opgeven voor deze gratis auditie kan nog door een mailtje te sturen naar [email protected]. De audities bestaan uit een zang- en een acteergedeelte.

Carmen is een grootse, meeslepende muziektheatervoorstelling voor jong en oud. Een theaterspektakel waar dans, muziek en spel samen komen. Een voorstelling waar kleurrijke dansante scènes afgewisseld worden met grauwe en rauwe beelden. Een belevenis voor iedereen!

Op een plein staat een fabriek. En voor het plein staan er soldaten. Als het werk erop zit stroomt de fabriek leeg en zien we Carmen. En Carmen is een vrije vogel. Ze doet wat ze wil en ze is voor niemand bang. De mannen willen haar hand. De vrouwen zijn jaloers. Maar Carmen laat zich niet vangen door geld, romantiek of bedreiging. Zij is vrij en wil dat blijven.

Carmen wordt gemaakt door 20 professionals van Rhedelijk Cultureel, Create Dance, meerdere koren en een live-band.

“Genoeg te doen!”, zegt Jowin Heemskerk. “We zoeken altijd naar bijzondere projecten met een meerwaarde. Volgens mij is het met al deze sterke vrouwen in de hoofdrol bij de verschillende voorstellingen weer gelukt! Op zaterdag 6 juni is er een grote dag vol met theatervoorstellingen en concerten van onze leerlingen. En op 26, 27 en 28 juni speelt natuurlijk ‘Carmen’. We zien er met het hele team al enorm naar uit!”

Meedoen?

Meedoen met één van de theaterproducties of het Rhedens Jeugd Orkest kan natuurlijk! Voor een proefles, auditie of inschrijven kan iedereen terecht op de website www.rhedelijkcultureel.nl of mailen met Jowin: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden