Lezing tv-kok Angélique Schmeinck bij Nieuwe Ruimte

VELP – Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen zondag 16 februari hun hart ophalen in de oude bibliotheek van Velp, waar Nieuwe Ruimte een programma aanbiedt met lezingen van topkok Angélique Schmeinck en The Plant-oprichter Marieke Karssen plus een optreden van de Belgische zangeres Karoline Kamosi, beter bekend als Leki.

De lezingen en het optreden zijn onderdeel van ‘Gefundenes Fressen’, de expositie van Nieuwe Ruimte die nog t/m zondag 15 maart te bezichtigen is. Gefundenes Fressen staat in het teken van voeding in de ruimste zin van het woord. Het betekent letterlijk ‘gevonden aas of voedsel’, maar meestal wordt gedoeld op de meer figuurlijke betekenis: een buitenkansje dat men niet mag laten lopen.

Gastexposant tijdens Gefundenes Fressen is Angélique Schmeinck. Dat Nieuwe Ruimte bij haar terechtkwam, zal niemand verbazen. Ze is niet alleen top- en televisiekok, maar ook culinair fotograaf met een Culinair Atelier in Velp. Haar foto’s brengen meestal ingrediënten, zoals zeedieren, fruit, groenten etc., op een surrealistische of humoristische manier in beeld. Een aantal van haar mooiste foto’s is te zien tijdens Gefundenes Fressen.

Marieke Karssen richtte in 2016 The Plant op, een netwerk dat met projecten planeet groener wil maken. In Velp komt ze praten over voedselbossen. Haar lezing is getiteld ‘Met niksdoen een steeds rijkere oogst’. Zangeres Leki werd geboren in Congo, maar woont tegenwoordig in België waar ze ook een bekende televisiepresentatrice is. Ze brak door met hiphop, r&b en soul, maar treedt tegenwoordig ook op als singer-songwriter.

De lezing van Angélique Schmeinck begint om 13.30 uur, gevolgd door Marieke Karssen om 15.00 uur. Leki zingt tussen de beide lezingen en na afloop. De entree voor de hele middag bedraagt 5 euro (donateurs gratis). Het adres is Den Heuvel 32 in Velp.

Zie ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen