Carnaval met de BV Van Verhalen

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – In de Ontmoetingskerk in Dieren wordt op zondagavond 23 februari een speciale “dienst” georganiseerd met thema “Carnaval met de BV Van Verhalen”

In de dorpen van gemeente Rheden en in het zuiden van het land barst het carnaval weer los. Omdat carnaval verbonden is aan de vastentijd voor Pasen, heeft het feest vanouds een plek op de kerkelijke feestkalender.

In veel dorpen en steden waar carnaval gevierd wordt, soms trouwens ook boven de rivieren, is er een speciale kerkdienst voor de carnavalsvierders ‘de carnavalsmis’. De viering is dan niet alleen een beetje opgeleukt, vaak staat alles op z’n kop.

Zou zoiets ondenkbaar zijn voor de protestantse gemeente in de dorpen van gemeente Rheden? Voor de meeste gelovigen is Aswoensdag het begin van de veertig dagen durende Vastentijd. In de katholieke kerken gebruikelijk en ook zijn er al oecumenische vieringen zoals in Dieren.

Hoe mensen die periode precies invullen, mogen ze tegenwoordig zelf weten. En vasten kan op allerlei manieren: minder eten, snoep, koek, alcohol laten staan. Minder tv kijken of internetten of ‘op je mobiel zitten’. Heel bewust iets ‘laten staan’ om je daardoor extra te kunnen focussen op (het leven met) God.

De verhalenvertellers laten horen hoe er in de bijbel gevast en gefeest werd: In het Bijbelboek Esther was er al sprake van een soort verkleedfeest. Het vasten is een Bijbelse gewoonte en niet alleen in het Oude Testament.

Verschillende verhalen komen aan de orde met tussendoor muzikale intermezzo’s.

De Ontmoetingskerk in Dieren heet u hartelijk welkom op zondagavond 23 februari tussen 19.00 en 20.00 uur.

Napraten met koffie en de vraag: Welke betekenis heeft vasten voor U?

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden