Druk bezochte startsessie Sport- en Beweegakkoord Rheden

VELP – Afgelopen woensdagavond 12 februari vond de startsessie van het Sport- en Beweegakkoord Rheden plaats op het Aeres (V)MBO Velp aan de Pinkenbergseweg in Velp. De opkomst was bijzonder groot.

Sportaanbieders, scholen, zorgorganisaties, ondernemers, en andere betrokkenen waren uitgenodigd om mee te werken aan het Sport- en Beweegakkoord Rheden, met als doel om zoveel mogelijk mensen in Rheden te laten genieten van sport en bewegen, zowel jong als oud.

Nanette Hagedoorn opende om 19.30 uur de avond in de aula van het Aeres, met een welkomstwoord aan de ruim 65 aanwezigen en in het bijzonder aan wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

“We zijn hier vanavond bijeen om te discussiëren over het Sport – en Beweegakkoord in de 7 dorpen van de gemeente Rheden, samen met bewoners en organisaties. Om te kijken hoe we dat in gaan vullen, waar is behoefte aan, wat willen we, en hoe motiveren we mensen om te laten genieten van sport en bewegen. Zodat deze zo lang mogelijk fit en gezond blijven en actief in de samenleving. We gaan zo in groepjes van 6 man ideeën opschrijven en uitwerken. We hebben voor u 4 ( thema’s ) inspiratiegroepen uitgelicht waarmee we aan de slag gaan deze avond te weten:”

  • Een leven lang met plezier sporten en bewegen
  • 0 – 4 jaar: onder leiding van Frans Huibers (Stichting Gym & Turnen Arnhem/Velp)
  • 13 – 19 jaar: onder leiding van Docent Jules van Heeteren (VMBO Aeres Velp)
  • Vitaal Ouder worden: Onder leiding van  Ruud van Dijk (Sportbedrijf  Rheden)

Docent Jules van Heeteren van het VMBO maakte in zijn toespraak bekend dat het Wmbo Aeres dit jaar een groenplein wil aanleggen achter de school waar leerlingen in de pauze kunnen sporten en hun energie kwijt kunnen en zo toch/ kunnen bewegen, en niet alleen maar op hun telefoon zitten. Er is zelf een extra vak voor sportieve brugklassers outdoor gestart.

Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden benadrukte nog even het belang van deze avond om samen tot een plan te komen, waarmee iedereen verder kan, een plan dat aanspreekt om zoveel mogelijk mensen aan het sporten of bewegen te krijgen. “Dit keer nu eens zonder inbreng van gemeentelijke inspraak, maar dat wil niet zeggen dat wij als gemeente hier niet achter staan. Ik wens jullie veel succes vanavond.”

Vervolgens werd er aan de aanwezigen gevraagd zich op te splitsen in groepjes van 6 aanwezigen en een thema te kiezen. Op 23 maart is er een volgende sessie waarop met alle vergaarde informatie aan de slag gegaan wordt en men hopelijk tot een concreet akkoord kan komen voor alle partijen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen