Wereldkampioen Eva Riemersma Sportheld Gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

ELLECOM – Op 14 februari overhandigde wethouder sport Marc Budel de prijs voor haar unieke schaatsprestaties van deze winter: Riemersma werd eind januari wereldkampioen allround schaatsen 35+ in het Italiaanse Collalbo en veroverde vier keer goud op de Winter World Masters in Oostenrijk.

Op het WK op het Italiaanse buitenijs in Collalbo reed ze de snelste tijd op de 1.500m en 3.000m en werd tweede op de 500m en 1.000m. Riemersma veroverde daarmee haar tweede wereldtitel allround. In 2018 lukte het haar ook al de hoogste trede op het wereldpodium te betreden.

Het kampioenschap kwam niet uit de lucht vallen. Eerder in januari kwam Riemersma voor Nederland uit op de Winter World Masters, ’s werelds grootste Wintersport Festival in Innsbruck.

Jaarlijks gaan daar 3.000 sporters met elkaar de strijd aan in 12 verschillende wintersport disciplines. In Innsbruck haalde Eva vier keer goud op verschillende afstanden. Ze reed hier voor het eerst de 10 kilometer en reed meteen een wereldrecord. Haar hart ligt dan ook vooral bij de lange afstanden. “Het marathonschaatsen vind ik enorm gaaf en daar wil ik me in de toekomst meer op richten.” vertelt ze.

Eerder werd Riemersma al feestelijk onthaald door dorpsgenoten. Nu ontving ze dus ook de waardering van wethouder Marc Budel. “We hebben gewoon een wereldkampioen in onze gemeente, hoe gaaf is dat!? Dit soort prestaties zijn enorm inspirerend” reageert Marc Budel enthousiast.

De gemeente Rheden waardeert sinds enkele jaren unieke sportprestaties en bijzondere sportverhalen. Mensen die een inwoner van de gemeente Rheden willen opgeven om in aanmerking te komen voor Rhedense sportheld, kunnen dit doorgeven aan Sportbedrijf Rheden via [email protected]

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden