Prins carnaval is weer de baas in gemeente Rheden

DE STEEG – Op woensdagavond 19 februari 2020 om 20.11 uur opende burgemeester Carol van Eert samen met de 5 erkende carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden het carnavalsseizoen 2020.

De opening vond plaats tijdens een feestelijke avond in de raadzaal van het gemeentehuis en begon om 20.00 uur, nadat iedereen ontvangen was met een kop koffie of thee op de omloop.

Om 20.07 uur kwamen de 5 carnavalsverenigingen de fraai versierde raadzaal binnen onder een klatsmars van dweilorkest Freestyle & Herrie te weten: C.v De Nölers: Prins Roy de 1e – Adjudant Bram, C.v De Deurdauwers: Prins Iwan 1e – Prinses Shanna, C.v De Blaospiepkes: Prins Johan 1e  _ Prinses Diana, C.v De Narrenkap: Prinses Mariette – Adjudant Marco, C.v De Heiknüüters: Prins Remco 1e – Prinses Sakia. En natuurlijk hun gevolg.

Waarna om 20.11 uur burgemeester Carol van Eert een welkomstwoord sprak aan de vele aanwezigen, “ik hoop dat we een gezellige avond zullen beleven, maar als ik zo rond kijk gaat dat zeker lukken, en wens iedereen veel plezier.”

Na een tweetal korte toespraken van de Presidenten, Sander Messink en Joost Elbers, vond de sleuteloverdracht plaats door de burgemeester en overhandigde hij als eerste op deze avond de gemeentesleutel aan Prins Roy de 1e en Adjudant Bram van carnavalsvereniging De Nölers uit Dieren. Zij vieren namelijk dit jaar haar 55 jarig bestaan. Waarna de rest volgde. Zij hebben in deze carnavalsperiode het voor het zeggen in de gemeente. Hierbij werden ook de nodigde medailles aan elkaar uitgedeeld.

Hierna was het tijd voor allerlei optredens van onder andere; de dansgarden, muziek van het dweilorkest en Big Niose, ook vele lachwekkende sketches zoals: “De Heidezangers“, “Dames en Heren act“ en de “tirolers“ van de verschillende verenigingen passeerde de revue, en moest gemeente secretaris Hans Kettelerij het ontgelden bij het optreden van de “Olympische paarden act“ van C.v De Heiknüüters.

Maar dit werd goed gemaakt met een bos bloemen en fles wijn door het Gemeentelijk Rhedens overleg van de carnavalsverenigingen door hem te bedanken voor meer dan 33 jaar werkzaam ( lees aanwezig volgens Joost ) te zijn voor  de gemeente.

Ook de “wijkagent“ ( burgemeester met een voortreffelijke buutrede ) kwam nog even langs om zijn ongenoegen uit te spreken over het college en enkele raadsleden. Over het verkwisten of niet gelukte gemeenteplannen in verschillende dorpen van de gemeente. Weer een prachtig en hilarisch optreden!!

Hierna volgde de afsluiting om 21.44 uur van een zeer geslaagde avond en was het nog gezellig na borrelen op de omloop.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden