Voorinschrijving 44e Vael Ouwe van start

Foto: Vael Ouwe

DIEREN – Op 6 juni 2020 vindt één van de mooiste en best georganiseerde toertochten van Nederland plaats, met start en finish in Dieren. Uitdagende tochten van verschillende afstanden leiden u door de prachtige natuurgebieden van de Veluwe.

Voorinschrijving is nu al mogelijk en kan zowel individueel als per team. Voor NTFU leden geldt een korting bij voorinschrijving. Meer informatie vind je op onze website: www.vaelouwe.nl

Uitdagende routes

De routes zijn duidelijk bewegwijzerd en beschikbaar als GPS. Ten opzichte van vorig jaar zijn de routes nauwelijks gewijzigd. Om een betere verdeling te krijgen is een 90 en 125 km route toegevoegd. De 100 km route is daarentegen vervallen. Deelnemen is mogelijk aan de 60, 90, 125 en 160 km.

Alle routes zijn uitgezet in de prachtige omgeving van de Veluwe met als hoogste punt de Posbank. Alle deelnemers zullen enigszins moeten klimmen in het heuvelachtig gebied van de Veluwe. Hoe verder wordt gefietst des temeer hoogtemeters zullen moeten worden overwonnen.

Nieuw in 2020

De gravelfiets is erg populair en graveltochten nemen jaarlijks toe. De organisatie van de Vael Ouwe heeft besloten ook deze discipline aan de toertochten toe te voegen. De afstand voor deze variant zal 75 km zijn en verloopt via mooie klimmetjes van onder andere de Posbank, maar ook via onverharde paden van het Deelerwoud en Loenermark. De helft van het aantal kilometers zal over gravelpaden gaan. Schrijf je in via www.vaelouwe.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden