Muzikalemiddag bij De Zonnebloem Rheden-De Steeg

Foto: Mirjam Schot

RHEDEN – Woensdag 19 februari 2020 had De Zonnebloem afdeling Rheden een muzikaal optreden voor de gasten georganiseerd bij “Ons Huis”.

Voorafgaand aan hun optreden hadden de leden van het koor de zaal aangekleed met Ierse vlaggetjes, Ierse pub posters, (lege) Whisky verpakkingen, Ierse kranten en zeilen van de bruine vloot. Niet verwonderlijk dus dat er een shanty koor kwam optreden dat de gasten meenam op een muzikale reis.

Het was gezellig druk in de zaal en nadat de dagvoorzitter de middag had geopend zongen de heren van “Rolling Home” uit Ellecom diverse Ierse en Engelse Shanties. Sjaak Leenders, de dirigent begeleide de 12 mannen op piano. De heren namen de gasten mee over woelige baren, van Dublin fair city naar Ameland om met een piratenschip rum uit Jamaica te gaan halen. Jamaica werd vaarwel gezegd en Paramaribo verlaten. En voor de pauze begon werd aan moeder vertelt dat Vaderlief niet meer drinkt.

Na de pauze, met bij het drankje natuurlijk iets lekkers, kwamen er naast de Engelstalige zeemansliederen ook weer een paar Nederlandse meezingers voorbij. Misschien werd er niet luidkeels meegezongen maar het was goed zichtbaar dat de gasten genoten van het meerstemmig optreden van het koor. Veel te snel kwam er een eind aan de middag die traditie getrouw werd afgesloten met een broodje kroket.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen