Inloopavond Velp Tussen Broek en Water

VELP – Op 9 maart was de 2e inloopavond over het gebied Velp Tussen Broek en Water (ziekenhuisterrein). Omwonenden en andere belangstellenden konden zien aan welke uitgangspunten de nieuwe woonwijk moet voldoen.

Deze uitgangspunten waren onder andere gebaseerd op de opgehaalde informatie in november en staan beschreven in de Kadernota. Inwoners kunnen tot 9 april 2020 (zowel per e-mail als schriftelijk) reageren op de Kadernota. Zeker 50 mensen bezochten de inloopavond.

Hoe verder

In de zomer van 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de Kadernota. Vervolgens wordt de kadernota verder uitgewerkt in een Masterplan. Hierin staat duidelijk waar de nieuwe bebouwing kan komen en hoe groen en wegen door het gebied lopen. Ook op dit Masterplan kan iedereen weer reageren.

Vervolgens komt er een Ontwikkelstramien waarin de afspraken tussen gemeente en de ontwikkelende partijen staan. Daarna moet er nog een bestemmingsplan gemaakt worden met de formele inspraakprocedures. De verwachting is dat in 2022 de schop in de grond gaat.

Nieuwe woonomgeving

De herontwikkeling van het terrein moet een woonomgeving opleveren die er nog niet is in Velp. Een gebied met een stedelijke uitstraling en hoogwaardige architectuur, maar ook met voldoende ruimte voor water en groen. Natuurlijk moeten de woningen voldoen aan de eisen van deze tijd en inspelen op een veranderend klimaat.

Het gaat om koopwoningen tot maximaal 350.000 euro en woningen met een huur van 650 tot ca. 1200 euro per maand. Het ziekenhuis wordt als appartementengebouw het hart van de wijk. Daarnaast geven de kaders ruimte voor een tweede hoge flat met maximaal 16 woonlagen. In de vervolgfase zal blijken of dit past in het grote geheel.

Aanleiding

Het vertrek van het ziekenhuis en de wensen van vastgoedeigenaren zijn aanleiding om dit gedeeltelijk leegstaand en braakliggend gebied opnieuw in te richten. Het college van B&W heeft al eerder toegezegd mee te willen werken aan het veranderen van het ziekenhuisgebouw naar woningbouw.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Informatie

Kijk voor meer informatie en de kadernota op www.rheden.nl/VTBW.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden