Biologische boeren bezorgen aan huis vanwege coronavirus

Foto: Hans Nieuwenburg

SPANKEREN/HALLE – Vier biologische boerenbedrijven in Spankeren, Halle, Drempt en Almen zijn vanaf 19 maart gezamenlijk gestart met het veilig aan huis bezorgen van hun producten.

Voor veel mensen in de Gelderse gemeenten is het momenteel vanwege het coronavirus onmogelijk of onveilig om op pad te gaan voor boodschappen. De vier boerenfamilies hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat die mensen verse en biologische producten als vlees, groenten, aardappels, graanproducten, kaas en boter in huis kunnen halen zonder de deur uit te hoeven.

De Nieuwenburgt in Spankeren, Boerderij Ruimzicht in Halle, Schaapsheuvel in Drempt en Vrienden van Velhorst in Almen zijn de vier kleinschalige biologische boerenbedrijven die de bezorgdienst in het leven hebben geroepen. Ze bezorgen zelf, in de eigen en omliggende gemeenten.

Hans Nieuwenburg van de Nieuwenburgt:

“Onze boerderijwinkels zijn gewoon open op de vaste tijden, maar we merken dat het voor sommige mensen – met name ouderen en mensen met een wat mindere gezondheid – lastig is om naar onze boerderij te komen. Naar de supermarkt gaan is misschien makkelijker, maar daar is het aanbod aan biologische producten beperkt. Daarom zijn we met deze gezamenlijke bezorgdienst gestart. Dat komt bij het dagelijkse werk op de boerderij, maar dat hebben we graag voor onze streekgenoten over.”

De verwachting is dat binnenkort meer biologische boeren uit de omgeving van Dieren, Zutphen en Doetinchem zich aansluiten.

Klanten die de biologische producten willen laten bezorgen, kunnen die bestellen via de webshops van de Nieuwenburgt (www.denieuwenburgt.nl), Boerderij Ruimzicht (www.boerderijruimzicht.nl), Vrienden van Velhorst (www.landgoedvelhorst.nl) en Schaapsheuvel (www.schaapsheuvel.nl). Bestellingen kunnen ook telefonisch of per e-mail gedaan worden. De bezorgtijd wordt in goed overleg met de klant bepaald. Er wordt voor kleine bestellingen wel een beperkt bezorgtarief gerekend.

Nieuwenburgt - Hans Nieuwenburg

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen