Veldslag Ontzet Veluwezoom in De Steeg vanuit de lucht

Foto:

DE STEEG – Afgelopen zondag vond de nagespeelde veldslag plaats die het ontzet van de Veluwezoom weergaf in 1813. Organisatoren Marian Hartelo en Martijn van Eijk gaven aan “Moe, maar ontzettend blij”, te zijn over het verloop van het weekend.Afgelopen vrijdag begon het evenement voor het publiek met de komst van 1200 schoolkinderen in het kader van een geschiedenisproject wat zij de afgelopen maanden hebben gevolgd. De kinderen kregen op het terrein van Landgoed Rhederoord in De Steeg de laatste opdrachten.

Zaterdag was het terrein open voor het publiek en kwamen al vele honderden mensen een kijkje nemen, om 15:00 uur was de officiële opening in het bijzijn van de Russische Consul en Commissaris van de koning, de heer Cornielje. Tevens waren er diverse wethouders van de Gemeente Rheden in tenue uit de tijd van 200 jaar geleden, ook Erfgoed Rheden was aanwezig.
Zondagmiddag was het klapstuk van het weekend, Ruim 400 mensen uit diverse landen, onder andere Rusland, Frankrijk, Duitsland, Polen en België, bemanden het weekend twee verschillende kampen, één kamp wat Napoleon gezind was en een kamp wat op hand van de Nederlanden was.
foto2
Zij streden een heuse veldslag met elkaar en natuurlijk wonnen uiteindelijk de soldaten die streden voor de Nederlanden. Het Koninkrijk der Nederlanden is toen ontstaan. Het was een spektakel eerste klasse, wapengekletter, kanonschoten, geweervuur en soldaten te paard. prachtig!
We hebben het eerste kwartier van de veldslag die ongeveer 40 minuten duurde “gevangen” in een opname van boven met een “Drone” en in een kort filmpje waarin het einde van de Fransen duidelijk wordt en de strijd bijna gestreden is.
Kijk voor meer informatie, foto- en filmverslagen in het dossier: 
Veldslag gefilmd met drone rheden nieuws
Laatste stuiptrekkingen Franse leger
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden