Kopen Zonder Kijken in Dieren groot succes!

Foto: Foter.com

DIEREN – De huidige tijden vragen om creativiteit, ook voor makelaars. Grotenhuis Makelaardij uit Dieren biedt serieuze zoekers sinds begin maart de mogelijkheid om een huis te kopen zonder deze bezichtigd te hebben. Het idee komt van het gelijknamige succesvolle RTL-programma.

De eerste verkopen zijn een feit en woensdag 1 april is de overdracht bij de notaris van de eerste woning die met dit concept verkocht is. Joke Van Geijn en haar partner Gerard Rap zijn de gelukkige kopers.

Joke: “We zijn heel erg blij met het huis dat de makelaar voor ons heeft uitgekozen. Na maanden zelf op funda gezocht te hebben gaat het nu ineens heel erg snel! Het is pas twee weken geleden dat wij Grotenhuis onze wensen hebben laten weten.”

Gerard: “De volgende dag werden we al gebeld met het nieuws dat er een huis voor ons gevonden was en begin vorige week hebben we de koopovereenkomst getekend. We hebben ons huis ondertussen gelukkig wel al mogen zien. Na de wettelijke bedenktijd van drie dagen hebben we de sleutel een uur mogen lenen om alvast een gevoel bij de ruimte te krijgen. Het was een gok, maar wij zijn enorm blij met ons nieuw huis”.

Fabian Grotenhuis: “wij merken dat veel zoekers door de krapte op de woningmarkt soms zelfs meermaals achter het net vissen en te horen krijgen dat een woning waar zij interesse in hebben al is verkocht. Voor die zoekers die het kopen niet langer uit willen stellen en een goed beeld hebben bij hun woonwensen is Kopen Zonder Kijken een uitkomst. Ook verkopers zijn erg enthousiast, vooral eigenaars van normaalgesproken moeilijker te verkopen huizen. Voor zover wij weten zijn wij, naast het televisieprogramma, het enige makelaarskantoor van Nederland met deze extra koopmogelijkheid. Het koppelen van een woning aan een koper gaat in de regel snel. Naast het aanbod dat zichtbaar is op funda hebben wij ook woningen in stille verkoop. Ik durf te spreken van een groot succes; alle verkopers zijn tevreden en bijna één op de drie kopers zijn, net als Joke en Gerard, blij met hun nieuwe huis. Voor de kopers die niet gelukkig zijn met de aankoop is er ook goed nieuws; zij ontvangen van ons € 75,- korting op de verkoopkosten om hun nieuwe huis direct weer te verkopen.”

Met de introductie van deze extra mogelijkheid voor kopers doet het kantoor haar motto ‘Actie=Succes!’ eer aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen