Binnen Blijf Bezigheden deel 5

Foto: Sebastiaan Torenhof

Binnen Blijf Bezigheden – In deze tijden kunnen we allemaal wel wat afleiding gebruiken. Daarom geeft Sebastiaan tips; een serie, film, boek of bezigheid om de tijd mee door te komen.

Boeken: Redwall Reeks

De jeugdboeken serie Redwall van Engelse auteur Brian Jacques bestaat uit 22 boeken, twee plaatjes boeken, enkele activiteiten boeken, een comic en zelfs een kookboek. Daarnaast zijn verschillende boeken uitgebracht als tekenfilm.

Eerdere delen zijn in het Nederlands vertaald als De Roodburcht, in de jaren ’90. In The United Kingdom zijn deze boeken bijna net zo populair als die van Roald Dahl en goed geweest voor honderdduizenden verkochte exemplaren.

Alle Redwall boeken spelen zich af in een fantasie land waar dieren kunnen praten en kleding dragen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor muizen, dassen, eekhoorns, mollen, vossen en andere kleine Europese dieren. Helden zijn vaak muizen die hun land moeten beschermen tegen legers ‘vermin’, vaak bestaande uit roofdieren als ratten, marters en hermelijnen.

De verhalen zitten vol ‘liedjes’ en gedichten en de schrijfstijl is ook ideaal als voorleesboeken vanwege de vele dialecten die Brian Jacques met oog voor detail op weet te schrijven, en die het beste overkomen als men deze hardop leest.

Hoewel het jeugdboeken zijn, zijn de boeken zeker niet kinderachtig of simplistisch geschreven. In Nederland werd elk boek in een trilogie veranderd omdat deze te dik werden bevonden voor één kinderboek.

Ik las deze boeken als kind, toen in het Nederlands uiteraard, en ben ze enkele jaren gelden weer opnieuw gaan lezen, nu in het Engels. En ze vallen, zo veel jaar later, nog steeds niet tegen. Het enige nadeel is dat de boeken een beetje op elkaar lijken, de verhaal structuur is vaak hetzelfde en dat maakt sommige boeken langdradig. Maar niet minder vermakelijk.

Sebastiaan is ook te volgen op:  Facebook.

https://rheden.nieuws.nl/column/. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden