Zelf een stripfiguur worden? Dat kan!

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Eind dit jaar verschijnt er een gloednieuw stripboek over de geschiedenis van de gemeente Rheden en haar inwoners. Het wordt een weergaloos avontuur, waarbij de lezers door hoofdrolspeler Meander wordt meegenomen door de tijd. 25 mensen krijgen de kans om zelf te figureren in deze strip.

Meander is een klein onsterfelijk boswezen dat leeft in de oneindige bossen van de Veluwezoom. Samen met Xander, speelt hij de hoofdrol in een strip over de gemeente Rheden en haar inwoners. In dit avontuur nemen ze lezers mee door de geschiedenis, die begint op de smeltende gletsjers van het nog jonge IJsseldal. Lezers ontmoeten de eerste inwoners van Rheden, ze zijn er bij als de Franken een goudschat verbergen en gaan op audiëntie bij stadhouder Willem III.

Zelf een stripfiguur worden

Maximaal 25 mensen krijgen de kans om zich te laten vereeuwigen in de strip, die naar verwachting eind 2020 het daglicht ziet. Striptekenaar Irene Berbee en verhalenschrijver Marq van Broekhoven werken er al hard aan.

Bijdragen

Voor honderd euro kun je rondlopen als stripfiguur in de strip. Dat kan in de Romeinse tijd zijn of bijvoorbeeld in het jaar 1800. En: je wordt niet alleen een stripfiguur, maar met je bijdrage maak je het ook mogelijk dat deze strip er komt.

Stuur een mail

Mensen die als personage vereeuwigd willen worden in het stripboek over Rheden, kunnen een mail sturen naar [email protected]. Er is plaats voor slechts 25 mensen, dus wees er snel bij. Zij ontvangen een mail met een betaalverzoek en instructies.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden