Hoe zit dat nou? Bijzondere boekpresentatie Bibliotheek Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – De activiteiten in de bibliotheek Veluwezoom gaan weer van start! Dinsdag 7 juli om 19.30 presenteert de Ellecomse schrijfster Tamara Onos op een bijzondere wijze haar nieuwste boek Hoe zit dat nou? Zin en onzin over alledaagse gevaren in de bibliotheek van Dieren.

Deze populair wetenschappelijke bundel bevat korte, luchtige verhalen over het herkennen en negeren van alledaagse gevaren. Hoe weet je over welke dingen je je druk moet maken en welke niet? De onderwerpen lopen zeer uiteen. Besproken worden bijvoorbeeld rubberkorrels, de processierups, fijnstof en stikstofoxides.

Experts vertellen bij bibliotheek Veluwezoom Dieren

Drie experts geven korte presentaties over onderwerpen die ook in het boek aan de orde komen. De TedEx-achtige praatjes worden afgewisseld met korte verhalen uit Hoe zit dat nou? Voorgelezen door voice-over actrice Machteld van der Gaag.

  • Fedor Gassner, bioloog en tekenexpert vertelt in zijn presentatie ‘Tactieken van de teek’ over het kleine beestje dat volop rondspringt in onze leefomgeving.
  • Janneke Bazelmans, milieujurist, campaigner en auteur gaat in ‘Made in …’ in op de vraag hoe we mensenrechtenschendingen door bedrijven in productieketens wereldwijd kunnen voorkomen.
  • Het laatste inhoudelijke verhaal ‘Hou je huid’ heel wordt gegeven door Johan Timmerman, epidemioloog en arbeidshygiënist. Hij behandelt de belangrijkste functies van de huid, factoren die de huid kunnen beschadigen en wat je kunt doen om dit te voorkomen.

Volg de boekpresentatie online!

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er maar 25 deelnemers de presentaties live bijwonen. Maar geen nood, je kunt de verhalen ook thuis met livestream bijwonen via je eigen computer. Je krijgt een link doorgestuurd zodat je met één druk op de knop alle presentaties live kunt volgen en vragen kan stellen via de chat.

Presentatie bijwonen?

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 7 juli van 19:30 tot 21:30 in de bibliotheek in Dieren. Opgeven kan via de website van de bibliotheek https://veluwezoom.op-shop.nl. De entree is gratis.

Het boek Hoe zit dat nou? Zin en onzin over alledaagse gevaren wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is vanaf 7 juli verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels. De Readshop Dieren zal tijdens de bijeenkomst aanwezig zijn met boeken voor mensen die graag een gesigneerd exemplaar willen hebben.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden