Tweede ronde “Ik buurt mee!”-vouchers van start

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Op vrijdag 4 september valt voor de tweede keer de “Ik buurt mee!”-vouchers van €7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de mat. De waardecheque die kan worden ingezet voor initiatieven van, voor en door inwoners heeft inmiddels grote bekendheid en wordt al goed gebruikt.

Ondanks dat de vorige editie te maken kreeg met de coronacrisis, deed bijna een kwart van alle huishoudens mee. Ze activeerden hun waardecheque, doneerden deze aan een buurtinitiatief of namen zelf deel aan een initiatief. Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd, een flink aantal AED’s geplaatst. Maar ook bloemenperken ingezaaid, verkeersmaatjes Victor Veilig aangeschaft en mezenkasten opgehangen tegen de eikenprocessierups. Op www.ikbuurtmee.nl is het volledige overzicht te zien.

Tweede ronde 4 september

De tweede ronde loopt van 4 september tot 18 oktober 2020. In deze 6 weken kunnen inwoners de waardecheque direct doneren of activeren. Als de waardecheque is geactiveerd, blijft deze ook na 18 oktober geldig om aan een buurtinitiatief naar keuze te doneren.

Initiatief starten?

Ook iets organiseren? Denk dan eens aan een gezamenlijke activiteit op Burendag, zaterdag 26 september. Nieuwe activiteiten kunnen inwoners aanmelden op www.ikbuurtmee.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden