Er komt geen SnelleFietsRoute door Velp

Foto: Dornenwolf-via-Foter.com_

VELP – Gemeente Rheden wil een veilige fietsverbinding tussen Arnhem en Dieren maar geen SnelleFietsRoute door Velp tot aan Dieren.

Gezamenlijk werd door provincie en gemeente gewerkt aan een SnelleFietsRoute (SFR) tussen Arnhem en Dieren. Omdat de Hoofdstraat in Velp niet kan voldoen aan de eisen van de SFR besloot de gemeenteraad van Rheden dat dit gedeelte niet bij de SFR kan horen.

Naar aanleiding daarvan heeft de provincie zich beraden over de ontstane situatie. Uitkomst hiervan is dat de provincie Gelderland de SFR alleen financieel mogelijk maakt vanaf De Berenkuil in Arnhem tot aan het scholencomplex van de HAN – Van Hall Larenstein en niet verder door de gemeente Rheden. Het aan te leggen fietspad HAN – Van Hall Larenstein, maakt deel uit van de SFR. Daar eindigt de SnelleFietsRoute.

Bij de herinrichting van het centrum van Velp gaat de gemeente de Hoofdstraat zodanig aanpassen dat de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verbeterd wordt. Voor het gedeelte Velp-Dieren is afgesproken om in overleg met inwoners te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Fietspad HAN – Van Hall Larenstein

De gemeenten Arnhem en Rheden leggen samen het fietspad tussen de scholen HAN – Van Hall Larenstein aan. Dit heeft de gemeenteraad al in januari 2020 besloten, vooruitlopend op de tracékeuze van het vervolg van het SFR door Velp. Dit fietspad zorgt voor een goede verbinding tussen de campussen van de beide hogescholen. De planning is dat de uitvoering nog dit jaar gaat starten.

Hoe verder

Het beschikbare geld van de gemeente kan nu gebruikt worden voor een goede inrichting van het fietsnetwerk. Na de zomer neemt de gemeenteraad een besluit over welke fietsknelpunten zo gauw mogelijk aangepakt gaan worden.

Alle inwoners/ondernemers die betrokken waren bij de SnelleFietsRoute zijn inmiddels door de gemeente per brief geïnformeerd.

Wethouder Hofstede: “We vinden fietsen belangrijk in onze gemeente en stimuleren dat zoveel mogelijk. Daarom willen we een goede fietsverbinding tussen Arnhem en Dieren ook al is er nu geen sprake meer van een snelle fietsroute tussen Velp en Dieren. Maar wij gaan wel voor een veilige inrichting van ons fietsnetwerk waarbij het bevorderen van het fietsgenot en leefbaarheid voor ons belangrijke uitgangspunten zijn.”

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden