Subsidie voor Zonneveld “de Bocht” in Dieren

Foto: Werkgroep Klimaat-actief Dieren-Zuid

DIEREN – De realisatie van het plan de Bocht, het installeren van ruim 3000 zonnepanelen aan de Spankerenseweg te Dieren, is weer een stap dichterbij gekomen.

De aangevraagde subsidie van het rijk , subsidie duurzame energie (SDE) is onlangs toegekend. Projectgroep “de Bocht”, onderdeel van de werkgroep Dieren-Zuid klimaat actief, is blij met deze toezegging.

“Nu , kunnen we verder met het opvragen van offertes voor de aanleg van het zonneveld”, aldus Anne Jansen en Joost van Noorden van deze groep.

“Vervolgens gaan we de inwoners die al hebben aangegeven te willen investeren in dit project, informeren over het verdere aanpak en de precieze voorwaarden voor deelname. Naar verwachting weten we in de loop van dit najaar genoeg om de volgende stap te kunnen zetten. Ook degenen die zich tot nu toe niet hebben gemeld krijgen de gelegenheid om mee te doen aan dit unieke dorpsproject”

Als het tegen die tijd mogelijk is weer bij elkaar te komen organiseren ze graag weer een bijeenkomst om elkaar te ontmoeten en te spreken. Als je mee wilt doen, hou de berichtgeving in de gaten.

Zonneveld

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden