Het nieuwe Biljoenbad in Velp wordt gevuld

VELP – De bouw van het Biljoenbad in Velp beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: Het bad werd gevuld! Aan wethouder Marc Budel de eer om deze mijlpaal te bekrachtigen door het eerste water erin te doen.

Wethouder Marc Budel gooide symbolisch met een emmer het eerste water in het gloednieuwe activiteitenbad. Uiteindelijk is er 390.000 liter nodig om dit bad helemaal te vullen. Ook heeft wethouder Budel zijn steentje bijgedragen aan het vullen van het wedstrijdbad, waar in totaal 1 miljoen liter water in gaat. “Het vullen van het bad betekent dat het einde in zicht komt. Naar verwachting zal het bad aan het einde van het jaar zijn deuren openen voor het publiek. We hopen dat straks iedereen de energie van water komt ontdekken in het Biljoenbad. Mocht je nieuwsgierig zijn naar dit prachtige bad, doe dan mee aan de facebookactie, waarbij een aantal mensen een privé rondleiding kan winnen door het nieuwe zwembad!” aldus wethouder Budel.

Bewegen in water voor iedereen

Het Biljoenbad is het nieuwe zwembad in Velp, dat straks de Dumpel vervangt. Naast het wedstrijdbad en een peuter- en kleuterbad, komt er ook een verwarmd activiteitenbad. Dit bad is geschikt voor vele verschillende doelgroepen en daarmee wordt het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water of te zwemmen. Hiermee krijgt de gemeente Rheden een volwaardig en toekomstbestendig zwembad. Het Biljoenbad heeft daarom zelfs de innovatieprijs voor zwembaden gewonnen.

Meer weten?

In verband met de coronamaatregelen, was het niet mogelijk mensen uit te nodigen voor dit feestelijke moment. Om op de hoogte te blijven over de vorderingen van het Biljoenbad, kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de nieuwsbrief (door een e-mail te sturen naar [email protected]) en het Biljoenbad volgen op facebook via www.facebook.com/Biljoenbad/. Informatie over het Biljoenbad is te vinden op www.biljoenbad.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden