Raadsleden gemeente Rheden bezoeken het Soerense Broek

bezoek raadsleden aan het Soerense Broek
Foto: Anita Werkman

SPANKEREN – Vrijdagmiddag 28 augustus 2020 hebben raadsleden van de VVD, PvdA en GPR Burgerbelangen uit de gemeente Rheden op de fiets een bezoek gebracht aan het Soerense Broek.

Dit naar aanleiding van een uitnodiging van de omwonenden, Belangenvereniging Spankeren, Landgoed De Bockhorst en Landgoed De Geldersche toren. Zij roepen de beleidsmakers en politiek in de gemeente Rheden op om dit stuk natuur en omwonenden te beschermen.

Er plannen zijn om twee windmolens midden in dit gebied te gaan plaatsen. Het weidegebied aan de Broekdijk zou geschikt zijn, omdat er amper bomen of huizen staan.

Vanwege het grote belang van dit onderwerp voor Dieren Noord Oost was er ook een lid van het Wijkplatform Dieren Noordoost aanwezig. Woensdagavond 2 september zullen ze om 19.00 uur nogmaals een fietstocht maken voor de raadsleden die op vrijdag niet konden aansluiten.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden