Magere opkomst bij laatste informatieavond over BIZ centrum Velp

Foto:

VELP – Woensdagavond was er een laatste informatie bijeenkomst over de mogelijke oprichting van een BIZ centrum Velp. Deze avond was bedoeld om de voor- en nadelen te kunnen bespreken en de mogelijk nog open vragen beantwoord  te krijgen.

De heer Rachid Haouli was aanwezig namens de gemeente Rheden en De heer Willem van Arragon als projectleider van BIZ Centrum Velp.
Eerste stembiljetten nietig verklaard
De avond begon met een excuus vanuit de gemeente waarbij aangegeven werd dat er bij de uitgifte van de stembiljetten een fout opgetreden is. De biljetten hebben een nummer om fraude te voorkomen maar er is per abuis ook een naamsvermelding op het biljet aanwezig.
Draagvlakreglement
Dit is tegen de regels van het draagvlakreglement, daarin staat dat er anoniem gestemd dient te worden. Gemeente Rheden betreurt deze fout en zal de reeds binnengekomen stembiljetten nietig verklaren en alle ondernemers binnen het BIZ gebied voorzien van een nieuw stembiljet.
Procedure
De officiële periode om een stem uit te brengen is van 6 tot 16 oktober, mochten er te weinig stemmen binnenkomen kan er een verlenging aangevraagd worden. Eind oktober moet minimaal 50% van de stemmen uitgebracht zijn om de draagvlakmeting te kunnen toetsen.
Wat nog ter tafel kwam 
Willem van Arragon heeft in het kort de inhoud van een BIZ toegelicht en gaf aan dat bij de ondernemers in Dieren de vorming van een BIZ als zeer positief wordt ervaren. Onder de maar 25 aanwezigen op deze avond werd de zorg uitgesproken over de toekomst van Velp mocht er geen ondernemersvereniging meer zijn. 
Zorgen
De huidige ondernemersvereniging, stichting promotie Centrum Velp zal namelijk opgeheven worden. In Arnhem zijn de laatste jaren gevolgen zichtbaar, de leegstand is toegenomen en het winkelend publiek is afgenomen. De zorg dat dat in Velp ook zal gaan gebeuren is voelbaar.
Tevens kwamen er vragen aan de orde zoals; heeft iedereen voldoende informatie om tot een keuze te komen,  is de prijs van het lidmaatschap wel reëel en noodzakelijk, en  heeft het centrum van Velp wel nodig wat er voorgaande jaren georganiseerd is, of aangekocht is. 
Uitgangspunt van de BIZ is het gezamenlijk zorg dragen voor een aantrekkelijk winkel- en uitgaansgebied met alle activiteiten die daaraan bijdragen zoals daar zijn, Sinterklaas Intocht, speciale acties en bijzondere ‘aankleding’ van het gebied maar ook om als een grote vereniging krachtig te kunnen functioneren bij bijvoorbeeld het uitspreken van wensen richting gemeente. 
Of deze zorg terecht is zal de toekomst uit moeten wijzen, het zwaartepunt ligt op het moment bij het binnen krijgen van de nodige aantal stemmen. Pas daarna zal er een telling kunnen plaatsvinden of er behoefte is aan een BIZ in Velp.
Gemeenteraad
Naar verwachting zal eind oktober gemeente Rheden, na het BIZ voorstel behandeld te hebben in de raad,  het tellen van de stemmen en de uitslag van de daadkrachtmeting komen met een definitieve uitslag. 
5 jaar
Mocht de BIZ er komen zal deze na 5 jaar geëvalueerd worden en zal er wederom een draagkrachtmeting moeten plaats vinden.
Kijk voor een eerdere publicatie op:
emmastraat1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen