Biljoenbad Velp bijna klaar!

VELP – Donderdag 3 september konden nieuwsgierigen alvast een kijkje komen nemen in het Biljoenbad. Ze moesten zich hiervoor wel opgeven. Vijftig mensen hadden het geluk een rondleiding te kunnen krijgen.

Vanwege de coronaregels kreeg men 1 op 1 een rondleiding door het Biljoenbad van zo’n 15 minuten, door een medewerk(st)er van de gemeente Rheden. Ook de wethouders Gea Hofstede (WMO) en Marc Budel (sport) waren van de partij en leidden vol energie ook enkele gasten rond.

Wethouder Marc Budel:

“Wij zijn als gemeente Rheden ontzettend trots op dit mooie zwembad, en dat willen we graag laten zien. Vandaag merkten wij dat wij niet de enigen zijn die enthousiast zijn. Dit bad biedt zoveel mogelijkheden, waardoor het voor iedereen de moeite waard is, om eens langs te komen. Van peuter tot senior, van waterpoloër tot recreant. We hopen dat straks iedereen de energie van water komt ontdekken in het Biljoenbad!”

Wethouder Gea Hofstede:

“Wat voelt het geweldig dat we dit zwembad met z’n allen hebben kunnen realiseren! Ik ben vooral heel trots op dat er in het Biljoenbad een prachtig verwarmd activiteitenbad komt, met beweegbare bodem. Het doelgroepenbad draagt eraan bij dat mensen langer, in goede gezondheid, thuis kunnen blijven wonen. Voor onder meer mensen met een handicap of beperking, is dit bad een verrijking. Het geeft de mogelijkheid om op een goede manier te revalideren en te bewegen voor iedere doelgroep. En dat is precies wat we willen voor de gemeente Rheden; dat iedereen mee kan doen! Want water geeft energie!”

Wat is er allemaal te doen straks in het Biljoenbad?

Activiteitenbad:

Als eerste kon men het activiteitenbad bewonderen het is 15 bij 10 meter en heeft een beweegbare bodem, zowel in hoogte of schuinoplopend verstelbaar. En een vaste luie trap, maar ook een tillift voor minder validen is aanwezig. De watertemperatuur is 32 graden.  Hier achter bevind zich het peuter – en kleuterbad, met diverse speelelementen.

Wedstrijdbad:

Het wedstrijdbad  heeft de verplichte 25 bij 14,40 meter en heeft een watertemperatuur van 28 graden, heeft 6 banen en een losse lui trap en de helft van het bad heeft een verstelbare bodem. Dit voor de eventuele zwemlessen of andere activiteiten.

Horeca:

De horeca gelegenheid beschikt over een ruim gezond assortiment, maar ook broodje kroket of hamburger is te verkrijgen. Via een glazen wand tussen de zitplaatsen in de horeca heeft men zicht op het wedstrijdbad.

Multifunctionele ruimte:

De Vergaderruimte / multifunctionele ruimte is 120 m2. En is met een wand te spitsen in twee delen en is ook voor feestpartijtjes af te huren.

Activiteiten in het bad:

  • Banenzwemmen, Seniorenzwemmen, Familiezwemmen, Stiltezwemmen, Zweminstuif.

Therapeutisch zwemmen:

  • FysioplusWater, Zwemmen met reuma, Zwemmen met dementie, Zwemmen met COPD,  Zwemmen met artrose,  Zwemmen als dagbesteding.

Aquasporten:

  • Aquasport, Aquabootcamp, Meer bewegen voor ouderen, Bodybalance, Yogazwemmen, Fit & zwanger zwemmen.

Zwemlessen:

  • Zwemles voor kinderen, Zwemles voor dames, Zwemles voor 16 – 25 jaar, Borst crawl lessen, Club  extra zwemmen, Zwemles voor volwassenen, Baby zwemmen, Peuter/kleuter zwemmen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk op: https://www.biljoenbad.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden