Werk aan de Winkel start in Rheden

Foto: Woonzorgnet

RHEDEN – Meedoen in de samenleving en oog hebben voor elkaar is voor iedereen belangrijk. Juist ook voor mensen met een kwetsbaarheid. Daarom start Woonzorgnet met ‘Werk aan de Winkel’.

Vanuit de Oranjeweg in het centrum van Rheden biedt zij gerichte ondersteuning aan haar cliënten op het gebied van Wonen en Werk. Het is een plek vóór, maar vooral ook gerund door kwetsbare mensen.

Met inzet van onder andere ervaringsdeskundigen biedt Werk aan de Winkel informatie, voorlichting en praktische ondersteuning. Er worden informatieavonden gehouden, cursussen gegeven en ook kunnen mensen daar terecht voor hulp bij financiële zaken, om samen te koken of te samen te eten. Werk aan de Winkel is een plek die verbinding maakt tussen cliënten en de maatschappij. Bovendien is het ook een plek waar andere inwoners en instanties, die te maken hebben met psychische en sociale problemen, terecht kunnen. Denk daarbij aan buurtbewoners en ook de wijkcoach of de huisarts.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Werk aan de Winkel - Woonzorgnet

Van beschermd wonen naar beschermd thuis

De corebusiness van Woonzorgnet is Beschermd wonen. Door te starten met Werk aan de Winkel draagt Woonzorgnet bij aan de vorming van een inclusieve samenleving. Het biedt een omgeving waarin mensen met een psychische beperking volop kunnen meedoen. Daarnaast wil Woonzorgnet haar diensten op het gebied van wonen, werken en leren uitbreiden en zo bijdragen aan het vermaatschappelijken van de doelgroep. Het accent ligt daarbij meer dan ooit op meedoen binnen relevante netwerken en participeren.

(Bijschrift foto boven; na de opening werd de welkom-vlag buiten gezet door Ervaringsdeskundige en huismeester. Bijschrift foto beneden; na het doorknippen van het lintje door Wethouder Gea Hofstede werd er door belangstellenden gezellig met elkaar gesproken.)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden