De Kinderboekenweek start op 30 september 2020

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

REGIO – De Kinderboekenweek is van 30 september tot en met 11 oktober 2020, in deze periode organiseert Bibliotheek Veluwezoom verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De Kinderboekenweek staat in 2020 in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met onder andere het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht.

Activiteiten

Het boekje ‘Tijdreizen’ is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Ook heeft de Bibliotheek een stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling op het programma staan. Kinderen gaan alleen of in groepen aan de slag met een opdrachtformulier met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.

Meer info bibliotheek Veluwezoom: https://www.bibliotheekveluwezoom.nl/

Kinderboekenweek bij boekhandel Jansen & de Feijter in Emmastraat Velp

Als je tijdens de Kinderboekenweek naar de boekwinkel gaat, dan krijg je bij aankoop van 12,50 euro aan Kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk helemaal gratis! Een cadeautje, speciaal voor jou!

Stap in de tijdmachine en maak een tekening

Stap in een tijdmachine en ga terug in de tijd. Wat zie je als je uitstapt? Komt je uit in de prehistorie, ergens op de Veluwe of bij de hunebedden in Drenthe? Of beland je in de Middeleeuwen? Of breng je een bezoekje aan een oud kasteel. Misschien vaar je wel mee op een piratenschip. Maak een tekening van alles wat je hebt gezien en beleefd en lever de tekening in bij de boekhandel. De tekeningen komen in de etalage van de boekhandel en er zijn mooie prijzen te winnen.

Duik in de verkleedkist

Verkleed je als historisch figuur en maak een selfie of laat iemand een foto maken. Nog leuker is het als je in deze kleren naar de boekhandel komt tijdens de Kinderboekenweek. Dan maken zij een mooie foto van je. Ook hiermee zijn mooie prijzen te winnen.

Historische verhalen in de theetuin en de verhalen bus

Vrijdag 2 oktober 2020 lezen zij aan ouders en kinderen historische verhalen voor in de theetuin (bij slecht weer binnen). Tussen 19.00 en 20.30 uur. Je kunt kiezen uit 19.00 uur, 19.30 uur en 20.00 uur. reserveren verplicht.(graag aangeven hoeveel personen en hoe laat.)

Tijdens de Kinderboekenweek zal de verhalen bus, Grote Smurf, weer af en toe voor de deur staan. Als je hem ziet kun je naar binnen (maximaal drie personen uit één huishouden) en lezen zij korte verhalen voor.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden