Doe je huisdier een gunst en jezelf een plezier, laat ze chippen

Foto: rheden.nieuws.nl

REGIO – Op 4 oktober vieren de meeste eigenaren van een huisdier Dierendag, een dag om je huisdier bijzonder in het zonnetje te zetten met extra aandacht of iets lekkers.

In Nederland zijn onze huisdieren lid van het gezin en vermiste huisdieren veroorzaken jaarlijks weer veel verdriet en ongerustheid.

Het aantal geregistreerde vermiste en gevonden huisdieren op onder andere de website en Facebook Amivedi stijgt gestaag. In 2019 registreerden ze 81.725 vermiste en gevonden huisdieren.

Hiervan waren 9.240 meldingen van honden. Het aantal vermiste en gevonden katten in 2019 is opgelopen tot 65.073. Helaas worden katten nu nog niet verplicht gechipt.

De vrijwilligers organisatie adviseert katteneigenaren dit wel te laten doen, omdat het de kans op het terugvinden aanzienlijk vergroot. Van de vermiste katten met chip werd 76% opgelost. Van de vermiste katten zonder chip werd maar 63% opgelost. Bij de gevonden katten met chip was dat percentage ruim 50%, maar bij de gevonden katten zonder chip werd maar 22% opgelost.

Is uw huisdier al gechipt? Controleer dan bij de databank of alle gegevens nog kloppen en vergeet vooral niet om wijzigingen, zoals een verhuizing of nieuw telefoonnummer, direct door te geven aan de databank.

Als u toch met uw dier naar de dierenarts gaat, laat dan ook gelijk controleren of de chip goed te vinden en uit te lezen is.

Heeft u een huisdier gevonden of wordt uw huisdier vermist, meld dit dan snel bij het meldpunt in uw regio. Meer informatie vindt u op de website: www.amivedi.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen