Keramiekwerkplaats Siza biedt unieke bekers aan gemeente Rheden

Foto: Conny Van den Bor

RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert heeft deze week unieke relatiegeschenken voor de gemeente Rheden in ontvangst genomen. Het gaat om met de hand gemaakte porseleinen bekers.

De bekers worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de keramiekwerkplaats van zorgorganisatie Siza in Rheden.

In de keramiekwerkplaats worden onder andere serviezen gemaakt die ook landelijk aftrek vinden. Zo verkoopt het Rijksmuseum bekers die in de keramiekwerkplaats in Rheden worden gemaakt. Carol van Eert liet zich maandag uitleggen hoe het proces van keramiek maken in zijn werk gaat.

Recht aan ieders talent

Volgens begeleider Petra Verhaaf doet het proces van keramiek maken recht aan de talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt omdat het in delen is op te knippen. Hierdoor kan iedereen een bijdrage leveren aan een mooi en goed product.

Carol van Eert nam een set van twee bekers in groen en blauw in ontvangst, conform de huisstijl van de gemeente Rheden, het is de bedoeling dat er in totaal zo’n 100 bekers worden geleverd aan de gemeente. In verband met de Coronamaatregelen nam van Eert de bekers in ontvangst in kleine setting.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen