Alles heeft een ritme en je vindt ze allemaal bij Ritmiek

De mensen op de foto behoren tot 1 familie, de rest behoort tot de zg bubble
Foto: Ritmiek

Ritmiek bestaat bijna tien jaar en het team wordt steeds groter. Het aantal plaatsen waar je hun muziek en/of danslessen kunt volgen breidt zich ook steeds meer uit, nét als het aanbod van dans en muziek.

Advertorial

Stilzitten is helemaal niets voor Mariska Aalders, Joost Schrijver en Pascal van Zeist die het aantal leden en mogelijkheden alleen maar zien toenemen. Gaat het met meerdere ondernemers in deze coronatijd niet altijd even goed, gaat het met Ritmiek juist geweldig.

Rondom de lessen is alles ingericht om deze te kunnen geven comform de richtlijnen vanuit het RIVM. De coronacrisis heeft bij het team van Ritmiek een enorme dosis creativiteit en doorzettingsvermogen losgemaakt. Zo zijn kansen omgezet in nieuwe producten, zoals online lessen en webinars. “Met name kinderen beleven veel plezier aan muziek en dans, dat moet blijven gebeuren, ook in corona-tijd.”

Een uniek Gelders cultuur punt

Bij de vraag hoe het komt dat Ritmiek zo’n vlucht genomen heeft, wijzen Mariska en Joost naar Pascal en Pascal naar zich zelf. Pascal: “Ik ben de verandermanager! Ik ben een echte ondernemer en ik wil bouwen aan een solide dans- en muziekschool. We willen een uniek cultuur punt in Gelderland creëren.”

Daarvoor is ook de stichting Ritmiek Cultuur, Sport en Onderwijs opgericht. De grote passie van Joost is altijd al muziek geweest. Met name de muziektheorie, het piano spelen en interessante achtergrondinformatie over alles wat met muziek te maken heeft. Zijn persoonlijke drive is om de kennis en informatie te kunnen delen met anderen en om mensen te helpen met de muzikale ontwikkeling.

Alles heeft een ritme

En dat ritme vind je bij Ritmiek! Of dat nu het ritme van een instrument is, of het ritme van een dans. Van beide hebben zij diverse expertises in huis. Per professie trekken ze leraren aan die diverse uren bij hen lesgeven. Omdat zij gespecialiseerd zijn in de dans of instrument waarin ze les geven, kun je dus het beste onderwijs verwachten, voor alle leeftijden.

Bij de keuze laat Ritmiek zich niet leiden door de geijkte (dans)weg. Eén van de laatste aanwinsten is het Burlesque en buikdansen, iets dat je niet in iedere dansschool aantreft. Beide dansen draaien om vrouwelijkheid en sensualiteit en wordt natuurlijk alleen aan volwassenen gegeven, en vrouwen uiteraard.

“Vrouwen moeten zich hier op hun gemak voelen. Met name met dit soort dansen, het vergt best wel even wat om vrijuit te durven dansen.” zegt Mariska. Pascal vult aan: “Maar dat lukt goed. Ik zie vrouwen hier heel verlegen binnenkomen en na een paar lessen, stralen ze van het zelfvertrouwen! Geweldig toch om dat mogelijk te maken.”

Ritmiek Speci

Bij Ritmiek hebben ze ook ervaring met kwetsbare groepen in huis. Recent zijn het Ritmiek Speci Orkest (RSO) en de Ritmiek Speci Dance (RSD) gestart. Een orkest, muzieklessen en danslessen speciaal gericht op mensen met een (verstandelijke en/of fysieke) beperking.

Deze lessen worden op wekelijkse basis aangeboden op de locaties in Apeldoorn, Arnhem en Wageningen. De docenten werken met een persoonsgerichte benadering en beschikken over een zorg- en muziek- of dansachtergrond. Ze bieden maatwerk en vinden het daarom belangrijk dat iedere deelnemer zich veilig en vertrouwd voelt om zo talenten het beste te laten ontwikkelen .

Er zijn groepen voor kinderen, jongeren én volwassenen. De kindergroepen worden ingedeeld op basis van leeftijd, 4-6 jaar en 6-12 jaar. Vanaf 13 jaar wordt aan de hand van het (dans)niveau bekeken wie het beste in welke groep past.

Kijk hier als je meer wilt weten

Dans en muziek

In de gemeente Renkum worden er lessen gegeven op de hoofdlocatie aan de Cardanuslaan 12 in Doorwerth, de Mariënborn, De Marlijn en het Kindcentrum in Oosterbeek en in de Prinses Beatrixschool in Wolfheze.

Ritmiek heeft dans en muziekgroepen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook hier worden de kindergroepen ingedeeld op basis van leeftijd, 4-6 jaar en 6-12 jaar..

Er worden verschillende danslessen aangeboden zowel individueel als in een groep. Van het moderne Dancehall tot het klassieke ballet en van alles daartussen. Maar ook dansen om in conditie te blijven of specifiek voor 50+

Kijk hier voor meer informatie over de danslessen

Ook in de muziek is het aanbod groot. Je kunt Instrumenten (leren)bespelen of zingen en zangbegeleiding krijgen, muziek produceren of met anderen een orkest vormen.

Kijk hier voor meer informatie over de muzieklessen

Voor 6 tot 12-jarigen is er zelfs de Song and Dance groep, hierbij worden de twee disciplines, dans en zang, gecombineerd zoals in een musical. En al vanaf 1,5 jaar kun je met je kindje terecht bij Muziek Op Schoot

Lijkt het je leuk om bij Ritmiek muziek of dans te gaan volgen? Meld je dan aan voor een proefles! Je bent bij de proefles vrij om te komen kijken, maar je mag natuurlijk ook meteen meedoen!

Ritmiek is aangesloten bij de GelrePas!

ritmiek

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen