Bijzonder eerbetoon begraafplaats De Pinkel in Rheden

Foto: Ale Hartgers

RHEDEN – Het was vanmorgen, maandag 9 november 2020, een bijzondere aanblik voor de vrijwilligers van de begraafplaats De Pinkel aan de Pinkelseweg in Rheden.

Na de afscheidsdienst van boekhandelaar/paardenman Gerrit Arends uit Rheden, afgelopen vrijdag in het crematorium te Dieren, was het een bijzonder mooi eerbetoon dat vier schitterende bloemstukken de begraafplaats sierden.

Na de dienst in Crematorium Dieren plaatste de familie deze bloemstukken omdat de heer Arends ook als vrijwilliger nauw betrokken was bij deze begraafplaats.

In zijn nadagen wandelde de heer Arends onder begeleiding nog vaak naar de begraafplaats. Hij vond er rust en kon, zittend op zijn rollator, gewoon alles bekijken zonder iets te zeggen.

Toen de boekwinkel haar 20-jarig bestaan vierde vond men dat het met een puzzeltocht door het dorp Rheden moest gaan. Op een pamflet werden afbeeldingen van het dorp geplaatst in de hoop dat de klanten de route zouden volgen en de afbeeldingen zouden herkennen. Hier toonde de heer Arends zijn liefde voor deze begraafplaats al met een foto van de zandloper met vleugels welke beide hoeken van het toegangshekwerk sierden.

Als hint plaatste hij onder de foto de tekst “Een heel rustige plaats”.

Met het plaatsen van deze bloemstukken is het tegelijkertijd een bijzonder eerbetoon aan de begraafplaats.

Flyer: Arends 20 jarig bestaan. Rechts onder de zandloper en de vleugels.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden