Vivare trekt 6 woningen uit het groot onderhoudstraject in deelgebied 5 te Velp

Foto:

INGEZONDEN – Net voor de kerstdagen werden wij, bewoners van 6 woningen aan de IJsselstraat/Waterstraat telefonisch benaderd door Vivare met de mededeling dat onze woningen uit het grootonderhoud/energetische maatregelen traject van deelgebied 5 van de wijkvernieuwing Velp-Zuid werden teruggetrokken.

De manier waarop dit ons medegedeeld werd is geen manier waarop je met je huurders omgaat. Ronduit uit respectloos. Dit zijn geen mededelingen die je even voor kerst door de telefoon vertelt. Wij hebben echt geen fijne feestdagen gehad.

Wij als bewoners zitten al jaren, minimaal 10 jaar in onzekerheid over wat er met de woningen gaat gebeuren. Op de  bewoners bijeenkomst van 11 maart 2020 werd ons duidelijk te verstaan gegeven dat wij in onze woningen konden blijven wonen en dat er grootonderhoud gepleegd zou gaan worden en energetische maatregelen zouden worden toegepast.

Wij vragen ons af of zij wel een gedegen onderzoek in deelgebied 5 hebben gedaan voordat de bijeenkomst is georganiseerd. Want waarom kom je nu dan met deze mededeling?

Nu worden wij weer terug geworpen in de enorme onzekerheid en weten wij wederom niet waar we aan toe zijn. Hoelang gaat dit nu weer duren?

Wat doet dit met ons, bewoners : dit zorgt voor onrust, slapeloze nachten en zorgen over wat de toekomst ons nu gaat brengen. Wij hebben al investeringen gedaan in huis en tuin omdat wij hier zouden blijven wonen. Er zijn bewoners die nog maar kort hier wonen en het huis hebben geaccepteerd omdat er grootonderhoud zou worden gepleegd en tevens zou er worden gezorgd voor goede isolatie en dubbel glas enz. ofte wel energetische maatregelen. Zij hadden waarschijnlijk anders beslist als ze dit toen hadden geweten.

Wat hebben de prestatieafspraken voorwaarden die men ook nu weer met de gemeente Rheden en de HVR heeft gemaakt over het verduurzamen en betaalbaar houden van hun sociale woningvoorraad?

Ingezonden: Verontwaardigde en verontruste bewoners.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen