Scoutinggroep de Markesteen gaat online het nieuwe jaar in

VELP – Door middel van een livestream hebben alle leden van scoutinggroep de Markesteen zaterdag 9 januari 2021 oud en nieuw kunnen vieren. Vanaf de scoutingblokhut in Velp werd de livestream verzorgd door een aantal leidinggevenden van de groep.

Ondanks de landelijke lockdown wil de scoutinggroep graag in contact blijven met alle jeugdleden, daarom besloten ze om dit online event te organiseren.

Voorbereiding

De leidinggevenden van de Markesteen zijn ruim twee weken bezig geweest met het organiseren van het evenement. Nadat ze van de gemeente Rheden groen licht kregen om met een groep van vier personen te gaan filmen, kon het organiseren echt beginnen. “We hebben veel apparatuur geregeld. Een dag van tevoren zijn we begonnen met opbouwen van de camera’s en de ochtend van tevoren is de regie-set klaargezet”, aldus Markesteenleiding Thomas Blanken. Blanken heeft zijn eigen videobedrijf ‘Storyshot’, hierdoor had de scoutinggroep genoeg apparatuur voor een livestream.

Quiz, opdrachten en Google Meet

De leden konden tijdens de stream een quiz doen, opdrachten uitvoeren en in een Google Meet met elkaar praten. Ook waren er filmpjes te zien met nieuwjaarsgroeten van de scoutingleiding en het bestuur. “Het is fijn dat je tijdens het thuiszitten nu toch nog met scouting bezig kan zijn”, vertelt jeugdlid Sebastiaan. Hij heeft de stream samen met nog 52 anderen gekeken. In totaal waren er uiteindelijk 232 afspeelinstanties van de livestream.

Presentatie

Rik Gorissen heeft de livestream gepresenteerd. Hij laat weten dat hij er erg trots op is dat ze ondanks corona de nieuwjaarsopkomst hebben kunnen vieren zoals de leden gewend zijn. Net als elk jaar was er een themaverhaal, opdrachten en een proostmoment. In plaats van vuurwerk werd er aan het eind van de stream een groot vuur aangestoken. Deze werd gemaakt met kerstbomen die de leden zelf naar de blokhut mochten brengen.

Online opkomsten

Scoutinggroep de Markesteen wil tot het einde van de lockdown proberen om zoveel mogelijk online opkomsten te blijven maken, maar alle leiding kijkt ernaar uit om de jeugdleden snel weer fysiek te kunnen ontvangen. Deze zijn te volgen en terug te kijken via: https://markesteen.com/live/ of https://www.youtube.com/channel/UCvxB4qLMaBeXec4tlRdp3uw.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

(Geschreven door: Merel Zuijderwijk), foto’s: Scoutinggroep De Markesteen) 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden